Gallo-Romeins Museum

 
Graag geven we u een voorsmaakje van ons gevarieerd aanbod. Maar natuurlijk ontmoeten we u nog liever in het museum zelf. Waarom u beslist moet langskomen ? Leren over het verre verleden is nergens zo leuk als bij ons. Het verre verleden start zo'n 500.000 jaar geleden en loopt tot in de vroege middeleeuwen. Neanderthalers, de eerste homo sapiens, Kelten, Eburonen en uiteraard Romeinen en Germanen: ze passeren allemaal de revue.

'Leren' krijgt bij ons een heel aparte dimensie. Het gaat om actief ontdekken, beleven, verdiepen, verbanden leggen, in vraag stellen,. .. Op een dynamische manier en in een inspirerende omgeving krijgt u inzicht in de reden waarom het gelopen is zoals het is. Een boeiende manier om iets op te steken, voor jong én oud.

Het Gallo-Romeins Museum organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Zo maakt u kennis met nieuwe wetenschappelijke inzichten en geniet u van topstukken van onze collega's in binnen- en buitenland.

Niet alleen onze tentoonstellingen verrassen. De bijzondere architectuur, het hartelijke onthaal, de leuke museumshop en het gezellige Museum Kafee maken uw bezoek helemaal áf. Daarna bent u volledig klaar voor een verkenning van Tongeren: het oudste en misschien wel meest charmante stadje van het land.
Gallo-Romeins Museum
Kielenstraat 15
3700 Tongeren
van 1€ tot 7€
Elk type publiek
Caro de mee (09/05/2024)

Dinsdag: van 9:00 tot 17:00
Woensdag: van 9:00 tot 17:00
Donderdag: van 9:00 tot 17:00
Vrijdag: van 9:00 tot 17:00
Zaterdag: van 10:00 tot 17:00
Zondag: van 10:00 tot 17:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!