Gruuthusemuseum

Het Gruuthusemuseum is terug open voor het publiek.
Om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen en het aantal bezoekers per locatie te beperken, werkt Musea Brugge tijdelijk met een reservatiesysteem. Reserveren wordt sterk aangeraden en garandeert je bezoek !
Reserveren kan tot maximum 2 weken voorafgaand aan het bezoek via: museabrugge.be/reservatie (voorlopig enkel individueel bezoek en bezoek in gezinsverband)

Het stadspaleis van de heren van Gruuthuse is na een grondige restauratie een absolute blikvanger. De gevels zien er stralend uit. Vernieuwde zalen, een nieuw museumconcept en bijzondere collectiestukken wachten om herontdekt te worden.

Verhalen van een stad
Het Gruuthusemuseum neemt je mee naar drie cruciale periodes in de rijke Brugse geschiedenis. De Bourgondische bloeiperiode van de stad, de iets minder bekende 17e en 18e eeuw en de historistische ‘heruitvinding’ van Brugge in de 19e eeuw.

Deze drie periodes komen tot leven in meer dan 600 collectiestukken die elk een eigen verhaal vertellen. Van majestueuze wandtapijten tot unieke gotische glasramen, van elegante houtsculpturen tot historisch kant, schilderijen, porselein en zilver. Blikvanger is de authentieke laat-15e-eeuwse bidkapel die de verbinding maakt tussen het paleis en de Onze-Lieve-Vrouwekerk, met uitkijk op het gotische koor van de kerk.

Nieuw museumpaviljoen
Het nieuwe museumpaviljoen op het binnenplein is gebouwd tijdens de meest recente werken aan het Gruuthusepaleis in 2019. Je vindt er de ticketbalies en informatie over Musea Brugge.

Lodewijk van Gruuthuse
In de eerste zaal hangt het portret van Lodewijk van Gruuthuse, de man die dit stadspaleis zijn grandeur gaf in de 15e eeuw. Hij was een gewiekst zakenman, een getalenteerd diplomaat, een mecenas en cultuurliefhebber.
Waar :
Gruuthusemuseum
Dijver 17
8000 Brugge
Telefoonnummer :
+3250448743
Tarief :
12 euro
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.museabrugge.be
Toegevoegd door :
Musea Brugge (28/05/2020)

Dinsdag: van 9:30 tot 17:00
Woensdag: van 9:30 tot 17:00
Donderdag: van 9:30 tot 17:00
Vrijdag: van 9:30 tot 17:00
Zaterdag: van 9:30 tot 17:00
Zondag: van 9:30 tot 17:00


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Arentshuis
(Brugge)
Arentshuis
(Brugge)
Sint-Janshospitaal
(Brugge)
O.L.V.-kerk Museum
(Brugge)
Archeologiemuseum
(Brugge)