Industriemuseum

 
In het centrum van Gent, op een boogscheut van de Vrijdagmarkt, huist het Industriemuseum in een indrukwekkend fabrieksgebouw. In de voormalige katoenfabriek – je kan er de machineolie nog ruiken ! – wekken grote en kleine verhalen de veelbewogen industriële geschiedenis weer helemaal tot leven.

Met een verrassend veelzijdige collectie van internationale allure prikkelt het Industriemuseum de nieuwsgierigheid. Sprekende beelden, authentieke filmpjes, fascinerende objecten en pakkende verhalen maken het industriële verleden terug springlevend; van een kolossale stoommachine, over oude reclame, tot het verhaal van een beluikbewoner. Het Industriemuseum bruist bovendien van de activiteiten. Neem zeker een kijkje op de website !

In het Industriemuseum kan je de hoofdtentoonstelling, de drukkerijafdeling en de textielafdeling bezoeken. Regelmatig worden ook tijdelijke tentoonstellingen of evenementen georganiseerd.

HOOFDTENTOONSTELLING / Over mensen en machines:

Twaalf mannen en vrouwen, geboren tussen 1660 en 1965, nemen je mee in een universeel verhaal over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden. Ga op verkenning in vijf levendige ontdekkingsboxen vol historische filmpjes, indrukwekkende machines en verrassende weetjes. Maak er kennis met spinmachine Mule Jenny en met de Twijnmolen, de topstukken van het Industriemuseum. Kers op de taart ? Een verbluffend panorama op de historische binnenstad !

DRUKKERIJAFDELING / Drie eeuwen grafische industrie:

De drukkerijafdeling van het Industriemuseum dompelt je onder in de drukkerijen van weleer. Een wervelende reis doorheen drie eeuwen grafische industrie. Van 1750 tot vandaag. Fascinerende foto’s, knap drukwerk, sierlijke letters en imposante drukpersen laten je proeven van de grafische (r)evoluties van de voorbije eeuwen. Geen typische tijdlijn vol historische ijkpunten, maar een interactieve, met verhalen doorspekte expo. Neem zeker een kijkje op één van de maakplekken waar gepensioneerde drukkers én jonge grafici regelmatig druktechnieken demonstreren.

TEXTIELAFDELING (tijdelijk gesloten voor vernieuwing, heropening op 14 november 2020)
Industriemuseum
Minnemeers 10
9000 Gent
Basistarief 8 euro
Elk type publiek
Museum MIAT (09/05/2024)

Maandag: van 9:00 tot 17:00
Dinsdag: van 9:00 tot 17:00
Donderdag: van 9:00 tot 17:00
Vrijdag: van 9:00 tot 17:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Kasteel van de graven van Vlaanderen
(Gent)
Permanente tentoonstelling 'vorm geven aan Gent'
(Gent)
Schatten van Vlieg in het Kasteel
(Van 1e juli tot 1e september - Laarne)
Bezoek het Kasteel van Laarne
(Laarne)
Bezoek kasteel
(Van 1e maart tot 31 oktober - Poeke)