Kasteel van de graven van Vlaanderen

 
Tentoonstellingen Kasteel de graven Vlaanderen
De martelwerktuigen, tergend fascinerend
Het kasteel van Comtes herbergt een unieke collectie martelwerktuigen. Op suggestieve wijze worden ze gepresenteerd in een beulenkast in de oude voorraadkast. In de rechtszaal kunt u de collectie gerechtsvoorwerpen bewonderen. Het Ch teau des Comtes herbergt ook een groot aantal evenementen, culturele activiteiten en festivals, vooral tijdens de Gentse Feesten. Bovendien trouwen er veel Gentenaars.

Wist je dat het kasteel in 1949 werd bestormd door rebellerende studenten? Verken het fort tijdens uw stedentrip en ontdek het verhaal van de beroemde prijs van het kasteel van Comtes!

The Dungeon, symbool van de kracht van de graven
Stap terug in de tijd tussen de muren van dit imposante fort. De geschiedenis gaat terug tot de Romeinse bezetting, toen een kolonie al een zandduin bezette aan de oevers van de Leie. In de middeleeuwen, na een korte periode van plunderingen door de Vikingen, transformeerden de graven van Vlaanderen het oude houten fort en richtten ze een donjon op, omringd door een puinmuur met 24 torens. Met zijn militaire architectuur belichaamde het imposante gebouw toen de macht van de graven in een stad in beroering.

Sint-Veerleplein 11
9000 Gent
Elk type publiek

Maandag: van 10:00 tot 18:00
Dinsdag: van 10:00 tot 18:00
Woensdag: van 10:00 tot 18:00
Donderdag: van 10:00 tot 18:00
Vrijdag: van 10:00 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Industriemuseum
(Gent)
Permanente tentoonstelling 'vorm geven aan Gent'
(Gent)
Bezoek kasteel
(Van 1e maart tot 31 oktober - Poeke)
Pam Ename
(Oudenaarde)
Vleeshuis
(Oudenaarde)