Farruca op zondag

Farruca (moed) is een bijzondere flamencopalo waarbij de dans lange tijd was voorbehouden voor mannen. Hij ziet er redelijk spectaculair uit en wordt strak gedanst. "Met desgewenst een krulleke voor de vrouwen," zegt docente Saïdjah la Zambra (foto rechts ©Hugo Van Beveren).

Drie workshops (16/10, 20/11 en 18/12 van telkens twee uur (13-15u). Techniek en choreografie.

Publiek is welkom voor een drankje-hapje met inkijk in de dansstudio.

SCHRIJF Meteen In
bij gastvrouw Lene Vandersteegen +32 473 59 37 11,
Deelnameprijs: 90 euro voor drie workshops.

DOCENTE
Saïdjah la Zambra kreeg de muziek met de paplepel in. Moeder Geneviève Galo is flamencodanseres. De flamenco was in haar kinder- en jeugdjaren al een manier van leven. Het groeide uit tot een passie. Na haar middelbare studies trok ze naar Sevilla om haar liefde voor de dans verder uit te diepen. Ze studeerde er aan alle toonaangevende flamencoscholen en stond op prestigieuze podia met heel wat bekende artiesten. Ze was te zien in de film Dance the world. Samen met Huib Billiet Adriaansen schreef ze het boek "Flamenco - Handleiding voor dansers en liefhebbers."

WIE Was Carmen Amaya ?
het bredere publiek leerde de Farruca kennen door Carmen Amaya (foto links). Zij was de meest invloedrijke flamencodanseres van de eerste helft van de 20e eeuw. Opgegroeid in een zigeunerfamilie uit Barcelona, trad ze over de hele wereld op zonder enige opleiding te hebben genoten. Ze staat bekend om haar krachtige 'duende' en haar moed om de gendergrenzen binnen de flamenco te doorbreken.
- Reserveren is verplicht
90 euro voor drie workshops
Elk type publiek

Zondag: van 13:00 tot 15:00

18 december

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Sevillana's op zondag
( 4 december - Opoeteren)
Buikdansen voor Beginners
(Van 1e december 2022 tot 2 februari 2023 - Genk)
Zumba
(Peer)
Danscursus Discoswing / Salsa
(Assent)
Dansen voor koppels bij Dansclub DanZation
(Arendonk)