Medische basiskennis a (vrijdag)

 
Opleidingsmodule in Antwerpen
De cursus medische basiskennis bestaat uit twee modules van elk 45 uur. Samen geven ze een volledig overzicht van de anatomie (bouw), fysiologie (werking) en pathologie (ziektes) van de verschillende lichaamsstelsels. Opleiding op hogeschool (hbo) niveau.
Module B kan eventueel voor module A gevolgd worden, maar de aanbevolgen volgorde is eerst A en dan B.Voordelen
Lesmateriaal geschreven (samengesteld) door een ervaren vakdocent
Je krijgt fundamenteel inzicht in hoe jouw lichaam werkt
Duidelijke uitleg met veel illustraties en professionele slides
Interactieve lessen aan de hand van filmpjes en opdrachten
Je krijgt de leerstof stapsgewijs uitgelegd, zodat je ze gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Interactief leren is daarbij essentieel.

De docent houdt de ontwikkelingen in de medische wereld bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Rond je de opleiding Medische basiskennis met succes af, dan heb je zeer gedegen kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens. In 8 lesdagen vorm je een stevige basis voor een betere visie op gezondheid, voor jezelf en voor anderen.

De lesstof is opgebouwd aan de hand van de orgaansystemen. Bij ieder systeem wordt de anatomie en fysiologie besproşken, waarna wordt ingegaan op de pathologie van het betreffende systeem.

Wil je weten hoe jouw lichaam precies werkt, maar mis je de nodige basiskennis? Dan is deze cursus onmisbaar ! Er is geen vlottere manier om de taal van het lichaam te spreken (begrijpen).

Inhoud van de cursus:
Medische basiskennis module A
embryologie
cytologie
voortplantingsstelsel
spijsverteringsstelsel
beenderstelsel
spier telsel
uitscheidingsstelsel
Medische basiskennis module B
ademhalingsstelsel
circulatiestelsel
hormoonstelsel
zenuwstelsel
zintuigstelsel
immunologie
De cursus geeft je een goede basiskennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van elk lichaamsstelsel.

Anatomie: de structuur van het menselijk lichaam (systemen, organen en weefsels) en hoe de verschillende systemen en organen functioneren.
Fysiologie: de werking van het menselijk lichaam en hoe verschillende organen en systemen samenwerken om het lichaam in evenwicht te houden en lichamelijke processen te reguleren.
Pathologie: ziekteleer, de studie van ziekten en aandoeningen in het lichaam en hoe deze kunnen worden gediagnosticeerd en behandeld (symptomen, diagnose en behandeling van ziekten).
Iedereen welkom, geen voorkennis nodig.
De cursus medische basiskennis staat open voor iedereen die ge´nteresseerd is in de anatomie, fysiologie en pathologie van het menselijk lichaam. De cursus is bedoeld voor mensen die weinig tot geen voorkennis hebben op dit gebied. Mensen die als gezondheidswerker complementair en parallel met het westerse gezondheidsmodel willen werken. Mensen die persoonlijk ge´nteresseerd zijn in deze materie. Door een betere medische kennis kan je sneller problemen detecteren en beter gepaste ondersteuning zoeken.
De medische basiskennis modules zijn verplicht voor de studenten van de shiatsu opleiding, de voetreflex opleiding en de cranio-sacraaltherapie opleiding. En warm aanbevolen voor wie de handreflex training, de holistic pulsing training, de meerdaagse integratieve massage cursus of de gevorderde massagecursussen (o.a. de diepe weefselmassage cursussen met Brian Utting) wil volgen.

Evaluatietoets en certificaat
Er zijn elk jaar op verschillende momenten mogelijkheden om een evaluatietoets af te leggen: eind juni (na afloop van het cursusjaar), eind september (na afloop van de zomersessies) en eind februari (na afloop van de modules die in najaar/winter liepen). Voorwaarde voor certificatie is dat minimaal 50% gehaald wordt op elk onderdeel van elke evaluatietoets en samen gemiddeld 60% per evaluatietoets. Het is mogelijk de evaluatietoets op vrijdag of op zaterdag af te leggen. De maximale tijd per module is 2 uur. De tijden zijn vrijdag 15-17u of 19u30-21u30 en zaterdag 10-12u.

Meer info?
Contacteer ons, we helpen je graag.
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
- Reserveren is verplicht
550 euro
Vanaf 16 jaar

Vrijdag: van 10:00 tot 17:00

24 mei

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Helend knuffelen
( 24 mei - Antwerpen 1)
Energetische basiskennis b (vrijdag)
(Van 9 februari tot 14 juni - Antwerpen 1)
Sunday sweets - 5 ritmes dans
( 26 mei - Antwerpen 1)
How to heal
( 24 mei - Antwerpen 1)
Intu´tieve Massage
(Van 19 januari tot 31 mei - Antwerpen 1)