Verbindende communicatie - basiscursus

Tweedaagse cursus in Antwerpen
Verhoog de kwaliteit van je werk- en privé-relaties. Leer eerlijk en respectvol te uiten wat er in je omgaat en empathisch, zonder oordeel, te luisteren naar de ander.

Communiceren, uitwisselen van informatie, lijkt eenvoudig. We doen het allemaal, in de privésfeer en op het werk. Hoe komt het dan dat gesprekken soms zo anders verlopen dan we zouden willen ? Wat maakt dat het resultaat van onze manier van communiceren niet altijd is wat we voor ogen hadden ? Door het werken met de vier stappen - waarneming, gevoel, behoefte en verzoek - en de drie processen - zelf-empathie, eerlijk uiten en empathisch luisteren - van Verbindende Communicatie vind je een antwoord op deze vragen.

Verbindende communicatieHeel concreet leren we in deze tweedaagse communiceren zonder de ander te (ver)oordelen en worden we ons bewust van onze eigen gevoelens en behoeften. Dit is de eerste stap in het nemen van verantwoordelijkheid en zorg voor onszelf. Vanuit zelf-verbinding gaan we in verbinding met de ander en leren we eerlijk en respectvol uiten wat er in ons omgaat. We ervaren de diepe impact van empathisch beluisterd worden en we oefenen om zelf empathisch te leren luisteren.

Na de twee introdagen heb je het kader van Verbindend Communiceren duidelijk in beeld en heb je een begin gemaakt met oefenen.

Verbindend Communiceren zorgt voor een gevoelige verhoging van de kwaliteit van je relaties, zowel privé als professioneel. Je leert zo communiceren dat samen leven en samen werken een stuk efficiënter én aangenamer verloopt.

De werkwijze is gebaseerd op Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

Iedereen welkom !
De cursus is open voor iedereen, er is geen specifieke kennis of ervaring nodig.

Vragen ?
Contacteer ons, we helpen je graag.
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
032301382 - Reserveren is aangeraden
200
Vanaf 18 jaar

Zaterdag: van 10:00 tot 17:00
Zondag: van 10:00 tot 17:00

Van 26 tot 27 maart

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Voetreflexologie tweedejaar op donderdag
(Van 22 januari tot 12 november - Antwerpen 1)
Ademcoach opleiding
(Van 18 november 2021 tot 23 april 2022 - Antwerpen 1)
Sjamanistische dag
( 26 januari - Antwerpen 1)
Holistic pulsing - jaartraining
(Van 27 november 2021 tot 9 april 2022 - Antwerpen 1)
Adult Attachment Therapy - opleiding
(Van 30 oktober 2021 tot 6 maart 2022 - Antwerpen 1)