Workshop Zeep maken voor beginners

 
Zeep maken is een ontzettend boeiend proces. Het vereist wat aandacht en de juiste ingrediŽnten, maar eigenlijk is het niet zo moeilijk. Tijdens deze leuke en boeiende workshop leren wij jou de kneepjes van het vak en maken we samen jouw allereerste zeepjes.

Wat leer je?
Tijdens de workshop leer je om zelf zeepbars te maken op basis van natuurlijke en plantaardige oliŽn, zonder bijkomende toevoegingen en volgens de koude methode (= traditionele zeepmethode). Hierbij gieten we de zeep in vormen om het te laten uitharden. Vervolgens laten we het 4 ŗ 6 weken rijpen. Waarom we dit doen, vertellen we jou tijdens de workshop. Je zal de zeep dus niet meteen mee naar huis kunnen nemen. Deze wordt na de workshop opgestuurd. Met jouw zelfgemaakte zeep, kan je nadien je handen en lichaam wassen. Het is een hele zachte zeep die ideaal is voor mensen met een gevoelige huid.

Je leert tijdens de workshop ook hoe je met een eenvoudige tool zelf zeeprecepten kunt ontwikkelen.

Voor wie is deze workshop?
Deze laagdrempelige workshop is bedoeld voor beginners. Je hebt dus geen ervaring nodig. Je leert de basistechniek en we maken samen een basisrecept voor zeep zodat je goed begrijpt hoe het proces in elkaar zit.

Praktische informatie:
Je werkt tijdens de workshop in groepjes van 2 of 3 personen. We werken met een maximum van 9 deelnemers in totaal, zodat iedereen voldoende ruimte heeft om vragen te stellen.

Je krijgt een handig boekje met de nodige informatie zodat je gemakkelijk na de workshop thuis opnieuw zeep kunt maken. Deze informatie wordt na de workshop ook doorgestuurd via mail.

Na de workshop worden de zeepjes opgestuurd via de post. Dit is, net zoals het materiaal, inbegrepen in de prijs van de workshop.

Wat neem je mee naar de workshop?
Neem een T-shirt of trui met lange mouwen mee, zodat je huid beschermd blijft tegen eventuele spatten. Als je thuis een veiligheidsbril en handschoenen (latex/rubber) hebt liggen, mag je die ook meenemen.

Good to know:
De workshop gaat door in De Groene Stadshut: Bredestraat 44, 2000 Antwerpen.
De workshop kan mogelijks geannuleerd worden bij minder dan 4 inschrijvingen.
De Groene Stadshut
Bredestraat 44
2000 Antwerpen
- Reserveren is verplicht
64
Vanaf 16 jaar
Maya Van Treeck (12/11/2023)

Zaterdag: van 14:00 tot 16:00

4 mei

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!