Belvue Museum: het museum over de geschiedenis van BelgiŽ

Tentoonstellingen Belvue Museum: museum over geschiedenis BelgiŽ
2
Heeft u zich al ooit afgevraagd hoeveel u Ťcht weet over BelgiŽ? Het land is nog jong, maar heeft al een zeer bewogen en uiterst boeiende geschiedenis achter de rug. Wilt u daar in een prachtig decor kennis mee maken? In de omgeving waar het allemaal begon? Breng dan een bezoek aan het belvue museum: het enige museum dat de geschiedenis van BelgiŽ voor u onthult. Vanaf de volksopstand in 1830 tot aan de federale Staat van vandaag: na uw bezoek blijven er nog weinig mysteries over het Belgische verleden over. U krijgt de kans om unieke historische documenten, opmerkelijke filmfragmenten, frappante foto's en treffende objecten te bekijken en zelf te bestuderen. Mijlpalen uit de Belgische geschiedenis, zoals de strijd voor algemeen stemrecht, de wereldoorlogen en de koningskwestie, de gouden jaren zestig en de recente staatshervormingen worden u op een bijzondere en leerrijke manier voorgesteld.

Maar ook de locatie en de geschiedenis van het gebouw zelf, is op zich een bezoek waard. Het voormalige 18de-eeuws luxehotel was, voordat het een museum werd, ook een tijdje een prinselijke residentie. Uit die tijd vindt u nog tal van elementen terug: bij de recente renovatie werd de sfeer van toen in ere hersteld. Belvue ligt naast het Koninklijk Paleis, in de directe omgeving van vele musea van de Kunstberg en vlak tegenover het Warandepark. Geef toe: een beter trefpunt van kunst, cultuur en natuur vindt u nergens. De ontdekkingstocht in het belvue museum is dan ook een must voor iedere inwoner van BelgiŽ en een ideaal startpunt voor de buitenlandse bezoeker.

Het Belvue museum heeft een restaurant met een zomerterras in de tuin, een moderne museumshop, een polyvalente vergaderzaal en een ruimte voor educatieve projecten in samenwerking met de drie Gemeenschappen van het land.
34
Waar:
Belvue Museum
Paleizenplein 7
1000 Brussel
Telefoonnummer:
070-22 04 92 - Reserveren is aangeraden
Tarief:
van gratis tot Ä 8 (combi-ticket met Coudenberg) INFO: http://www.belvue.be/info.php?la=nl
Publiek:
Elk type publiek
Internet:
http://www.belvue.be
Toegevoegd door:
Melis
accessibility
Openingsdagen:
D W D V Za Zo
Open:
Open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur (dinsdag - vrijdag) van 10 tot 18 uur (zaterdag - zondag) Gesloten op: 1 januari, Paaszondag, 1 mei en 25 december Gesloten om 14 uur op 24 en 31 decemberNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief! Uitschrijving

In dezelfde categorie:

Op stap met Zeno: spel-parcours
(Brussel)
Kom eens lang in het Belvue deze zomer
(Van 1e tot 31 juli (D W D V Za Zo ) - Brussel)
Ik ben de Minister !: spel-parcours
(Brussel)
Mimi & Momo: spel-parcours
(Brussel)
Belvue museum
(Brussel)