Plantaardig koken volgens de seizoenen

 
Cursus in Antwerpen, 10 lessen
In deze kooklessenreeks leer je nieuwe kooktechnieken en vegan recepten met seizoensgroenten en fruit, volle granen en plantaardige eiwitbronnen. Lekker, gevarieerd, gezond.

Seizoenskoken heeft massa's voordelen: je wordt elke week verrast met nieuwe ingrediënten die net geoogst zijn, je bent beter gewapend tegen zowel de koude als de hitte en je eet geen twee keer helemaal dezelfde maaltijd.

In deze demo-kooklessenreeks gaan we elke maand aan de slag met seizoensgroenten: de eerste pompoenen in de herfst, allerlei wortelgroenten in de winter, fris lente-groen en zomerse overvloed.
We vullen onze oogst aan met volle granen en plantaardige eiwitbronnen (bonen, kikkererwten, linzen, tempeh, tofu en seitan) en volgen ook met onze kooktechnieken de seizoenen: soepen en stoofpotjes in de herfst, ovenschotels in de winter, snellere kooktechnieken in de lente en slaatjes in de zomer.

Ook dessertjes, het ontbijt, dressings, burgers en koken met restjes komen aan bod.

Op het eind van de reeks heb je dus niet enkel een bundel vol recepten, maar ook massa's improvisatie-inspiratie en een voorraadkast waaruit je steeds kan putten om elke keer opnieuw een nieuwe verrassende maaltijd op tafel te toveren.

Iedereen welkom !
Deze cursus is open voor iedereen, er is geen specifieke kennis of ervaring nodig.

Vragen?
Contacteer ons, we helpen je graag.
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
- Reserveren is verplicht
540 euro
Vanaf 16 jaar
Elke derde zondag van de maand
Zondag: van 10:30 tot 13:00

Van 21 januari tot 15 december

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Intuïtieve Massage
(Van 19 januari tot 31 mei - Antwerpen 1)
Familieopstellingen
( 27 april - Boechout)
2-daagse cursus - Hoe loskomen van conditioneringen
(Van 27 tot 28 april - Lier)
Ademcirkels
( 28 april - Vosselaar)
Leren mediteren
(Van 15 april tot 17 juni - Leuven)