Onze selectie Deze week
of

Museum: Het huis van '40-'45

De permanente tentoonstelling 'het Huis van '40-'45' dompelt je onder in het dagelijkse leven tijdens de inval, de bezetting en de bevrijding van West-Vlaanderen.

Za Zo - Klerken Kinderen 8+

Frietmuseum

Ongelooflijk maar waar, tot op heden bestond er geen enkel Frietmuseum ter wereld en het Frietmuseum van Brugge is dus het enige en unieke museum van de friet.

M D W D V Za Zo - Brugge

Brugse Vrije

Vanuit dit landhuis, dat dateert van 1722-1727, werd het Brugse platteland bestuurd. Van 1795 tot 1984 fungeerde dit pand als gerechtshof.

M D W D V Za Zo - Brugge

Oldtimer Museum

Het bevat een unieke collectie van 95 oldtimers vanaf 1899 tot in de jaren '70 plus een twintigtal een oude moto's. Alles is mooi gedecoreerd met enkele oude publiciteiten alsook mannequinpoppen in...

M D W D V Za - Reninge

Bruegelland

De tentoonstelling Bruegelland onderzoekt de invloed van Pieter Bruegel de oude op de schilderkunst in de Lage Landen. Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen...

D W D V Za Zo - Lier video

De Wit

De Koninklijke Manufactuur De Wit bezit één van de meest prestigieuze privécollecties van wandtapijten ter wereld. Zij is gevestigd in een uniek historisch kader: de 15de-eeuwse refugie van de...

Za - Mechelen

Felix De Boeck : De vaste collectie

Het FeliXart Museum zet zijn vaste collectie terug volledig in de kijker met een representatief overzicht van schilderijen én tekeningen van Felix De Boeck -van zijn fauvistische periode over de...

D W D V Za Zo - Drogenbos

Museum voor de Oudere Technieken

Een indrukwekkende en boeiende verzameling handwerktuigen, machines en watermolens, een bibliotheek rijk aan technische handboeken en historische naslagwerken, een uitgebreid educatief aanbod.

M D W D V Za Zo - Grimbergen

Poppentheatermuseum

Kasper, Jan Klaasen, Woltje, De Neus en Tijl, het zijn allemaal bewegende theaterpoppen die een plaatsje kregen in het Poppentheatermuseum.

D W D V Za Zo - Tienen

Fort Napoleon

Niet Het Hele Jaar Lang Open ! Aan het eind van de 18de eeuw annexeert Frankrijk onze gewesten.

W D V Za Zo - Oostende 7

Museum 't Krekelhof

! Enkel op Reservatie ! 't Krekelhof is een bizar ambachtenmuseum en rariteitenkabinet in de meest strikte zin van het woord.

Dinsdag Vandaag van 0u01 tot 23u59 - M D W D V Za Zo - Koksijde 7

Nationaal Museum Van de Speelkaart

Collectie het museum beschikt over de belangrijkste verzameling speelkaarten uit Turnhout en de historische Nederlanden. De klemtoon ligt op de industriële periode (= de 18de eeuw tot nu).

D W D V Za Zo - Turnhout

Kanovaren / Kajakken op de Maas

Kanovaren / kajakken op de maas ! Vanaf 15 april tot en met 1 oktober is dit mogelijk. Al vanaf € 14,- p.p.

M D W D V Za Zo - Dilsen-Stokkem 11 Voordeel Wattedoen.beKinderen 6+

Pretland Hasselt

2000m2 Indoor speelplezier voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Baby's en kruipers: gratis. Openingstijden Woensdag van 12.30 - 19.00 uur.

W Za Zo - Hasselt Kinderen

Permanente tentoonstelling - Brussels Museum voor arbeid en industrie

Een stad produceert, verwerkt en distribueert een groot deel van de goederen die ze nodig heeft, en Brussel maakt hierop geen uitzondering.

D W D V Za Zo - Sint-Jans-Molenbeek Kinderen 10+

Memoriaal van een wereldoorlog - De Groote Oorlog

Ontdek het 'memoriaal van een wereldoorlog', een verhalende attractie rond de Sint-Niklaaskerk van Liedekerke. In hartje Liedekerke, rond de Sint-Niklaaskerk...

Dinsdag Vandaag van 6u tot 23u30 - M D W D V Za Zo - Liedekerke Gratis

Museum:Het Huis van '45-'45

De permanente tentoonstelling 'het huis van '40-'45' dompelt je onder in het dagelijkse leven tijdens de inval, de bezetting en de bevrijding van West-Vlaanderen.

Za Zo - Klerken Kinderen 10+

WereldWijdWerken

Hier beleef je de gevolgen van de industrialisatie. Felix, Aline en Monica komen uit een grote familie.

D W D V Za Zo - Gent