Aiki Tervuren Advanced Biomechanics, Internal Body Conditioning

Aiki Tervuren
advanced Biomechanics, Internal Body Conditioning & Power Development

Vanaf 05/09/2019 – 25/06/2020
Elke Donderdag van 20:30 – 22:30

De eerste les is gratis ! (Starten kan elke week)
www.facebook.com

inschrijving & info:


Aiki en interne kracht, wat is het, wat zeker niet en waar is het goed voor ?

In krijgskunsten zoals Tai Chi, Bagua, Aikido, Karate enz... maar ook Qigong en Yoga wordt er dikwijls over Chi, Ki, Prana e.d. gesproken. Meestal ziet men dit als mysterieuze krachten of energie die ons tot een soort van superwezens maken.

Keer op keer is echter bewezen dat deze opvatting niet meer is dan een zweverige new-age fantasie, ontsproten uit verkeerde interpretaties van oude oosterse geschriften en gebruiken.
Toch blijken velen hier nog steeds in te geloven...

Echte interne kracht en Aiki zijn echter zeer concrete, train- en testbare, maar tegelijk heel effectieve unieke lichaamsvaardigheden die onmogelijk te verkrijgen zijn met een “normaal “ atletisch getraind lichaam.

Het grote verschil ligt in het ontwikkelen van een “centrum”
(Dantian / Hara), gekoppeld aan het hele lichaamssysteem (fascia, spieren, botten, ademhaling, geest,enz. ..).

Op een ontspannen, efficiënte, uiterst krachtige en dynamisch gebalanceerde manier bewegen, gestuurd en ondersteund door een heldere, scherpe geest, is onmisbaar voor elke beoefenaar van krijgskunsten en -sporten, bewegings- en gezondheidsgerelateerde activiteiten.

In plaats van louter op techniek, snelheid, timing en conventionele spierkracht te rekenen, wordt een martiaal doeltreffend bewegend lichaam een “staat van zijn” (Aiki).

Of men nu oude of moderne stijlen beoefent, er interesse in heeft of gewoon optimaal wil functioneren, de voordelen zijn eindeloos.
Deze zijn o.a. veel minder door aanvallen beïnvloed worden en ten aller tijde over je volle vermogen beschikken qua kracht en bewegingsvrijheid, zonder dat je eigen evenwicht wordt verstoord.
Het risico op letsels door verkeerde houdingen of overbelasting wordt aanzienlijk verminderd.

Onze lessen omvatten hoofdzakelijk de Sangenkai (Dan Harden - www.facebook.com/sangenkai) en True Aiki (Allen Beebe - www.trueaiki.com) methodes die zowel uit simpele, als fysiek en mentaal uitdagende, moderne en eeuwenoude beproefde oefeningen bestaan.

Voorbeelden: excentrische en ontspannen stretches, windings en spiralen, ademhalingstechnieken, qigong, lichaamsversterking, actieve meditatie, coördinatie en concentratie oefeningen, pushing hands, praktische, vrije en martiale toepassingen enz...

Mits inschrijving via ons mailadres () is iedereen welkom, ongeacht ervaring, leeftijd, achtergrond of geslacht.
Er wordt op een losse, leuke en veilige manier getraind.
Waar :
Sporthal Diependal
Lindeboomstraat 30
3080 Tervuren
Telefoonnummer :
0498120202 - Reserveren is verplicht
Publiek :
Vanaf 18 jaar
Toegevoegd door :
Aiki Tervuren (18/08/2019)
accessibility

Donderdag: van 20:30 tot 22:30


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!