Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privť zijn.

Capoeira lessen en roda de capoeira.

Vzw - Escola de Capoeira (E.CA) heeft zichzelf een dubbele missie gegeven om capoeiristen op te leiden en de Afro-Braziliaanse cultuur bij het publiek te promoten.
Capoeira is een krijgskunst een dans een Afro-Braziliaans spel begeleid door liedjes en muziek. Het wordt tegenwoordig overal ter wereld beoefend en onderhoudt nauwe banden met de Afro-Braziliaanse cultuur als geheel, de geschiedenis en cultuur van Afrikaanse slaven, van de Amerikaanse en Europese volkeren (werk, vrije tijd en mystici). De praktijk ervan is een krachtig educatief hulpmiddel voor persoonlijke ontwikkeling en de integratie van het individu in de groep en de samenleving in het algemeen.
Onze educatieve benadering is om de student in een leersituatie te brengen. We zijn lelijk om ons eigen potentieel te ontwikkelen en te ontplooien door een situatie te creŽren waarin studenten op een harmonieuze, leuke en spontane manier leren. Het initiatief komt van hen, wij bieden hen alleen de middelen! De cursussen werken op fysieke conditie, motorische coŲrdinatie, ruimtebeleving, muzikaliteit en ritme (liedjes en percussielessen). Studenten worden aangemoedigd met respect voor elkaars bekwaamheden en aanleg (er is bijvoorbeeld geen bovengrens voor de leeftijd om met ons te trainen). Het spel van capoeira, of roda van capoeira, speelt zich af in het midden van een cirkel gevormd door de deelnemers en afgesloten door het orkest; twee spelers in het midden, aangemoedigd door de muziek, de liedjes en het klappen van handen, meten zichzelf tijdens een "dialoog" waar fysieke virtuositeit, expressie, humor, in ťťn woord het spel, koning zijn. Ons doel is om de mogelijkheden van deze dialoog tijdens het spel te creŽren waarin we niet proberen de winnaar en verliezer te definiŽren, met het idee dat de 'tegenstanders' winnaars worden, beide als ze erin geslaagd zijn deze dialoog tot stand te brengen. Naarmate ze vorderen in de beoefening van capoeira, bevestigt de student (kind of volwassene) hun karakter en persoonlijkheid door lichamelijke en artistieke expressie. Leren en gebruiken van muziekinstrumenten en zingen versterken de ontwikkeling en gekanaliseerde expressie van emoties.
Waar :
Avenue de la couronne 227
1050 Elsene
Telefoonnummer :
+32472.616.729 - Reserveren is niet nodig
Publiek :
Vanaf 12 jaar
Internet :
http://www.escoladecapoeira.com/http://djopbarbosa.over-blog.com
Toegevoegd door :
Djop Barbosa

Woensdag: van 19:30 tot 21:30
Zaterdag: van 19:30 tot 21:30


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Turnlessen - onderhoud
(Sint-Gillis)
Basketballessen bc Polaris
(Brussel)
Archery Tag
(Oud-Heverlee)
Outdoor Workout Voor Vrouwen
(Van 31 maart tot 19 juni - Ninove)
Duiken - Diepzeeduiken
(Temse)