Creatieve workshop handlettering - Volzet

Wat is handlettering ?

Handlettering is een tak binnen de grafische vormgeving waarbinnen je letters, woorden en zinnen vormgeeft met de hand. Kalligrafie is het niet, handlettering is méér. Want je schrijft je letters niet, je tekent ze uit. Sierlijk met een zwier, strak en statig, of dynamisch met een knipoog, je zet je favoriete stijl – letterlijk – naar je hand.

Wat mag je verwachten van deze workshop ?

Na een introductie over letters, decoratievormen en materiaalkeuze oefen je een aantal tekentechnieken. Nadien vertrek je van een leeg blad en leer je hoe je een zelfgekozen woord of quote omzet naar een mooi ontwerp. Je hebt enkel potlood, gom, pen en papier nodig, je computer mag je thuislaten. Heb je een specifieke stijl op Pinterest of Instagram gespot ? Neem gerust een voorbeeldje mee. Na drie uur workshop heb je je eigen woord of boodschap in handen en krijg je een werkboekje met tips en tricks mee om thuis verder aan de slag te gaan.

Is het wel iets voor mij ?

Heb je al sinds je kindertijd geen potlood meer vastgenomen ? Kom gerust af. Of ben je een grafisch vormgever die een nieuwe techniek wil aanleren ? Ook meer dan welkom. Als je zin hebt om iets bij te leren over de mogelijkheden van letters tekenen, om met verschillende pennen aan de slag te gaan, en vooral om met een hapje en een drankje een gezellige avond te beleven, dan is deze workshop iets voor jou.

Wie geeft deze workshop ?

Tijdens deze workshop word je professioneel begeleid door Geertrui Storms. Geertrui is een grafisch ontwerper met een passie voor lettering en typografie. Met haar grafisch ontwerpbureau Storms Creative gaat ze projecten aan voor gekende bedrijven en maakt ze ontwerpen in een heel persoonlijke en herkenbare stijl van handletteren.

Bij deze workshop kiezen we bewust voor een kleine groep, zodat we heel praktisch aan de slag kunnen gaan en iedereen individueel begeleid kan worden. Er zal uiteraard ruim de mogelijkheid zijn om vragen te stellen en voldoende tijd om te oefenen !
Drafabgreen
Beneluxlaan 7
8970 Poperinge
€ 57
Vanaf 14 jaar

Donderdag: van 18:30 tot 21:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!