Crossroads - Reizen door de Middeleeuwen

Na Amsterdam, Bonn en Athene verwelkomen wij de reizende tentoonstelling 'Crossroads. Reizen door de Middeleeuwen', over een periode die ook wel bekendstaat als ‘de donkere middeleeuwen’.

Volksverhuizingen over lange afstanden, nieuwe politieke structuren, klimaatverandering, religieuze conflicten, verschuivende markten, … De bewogen tijden van de late oudheid en de vroege middeleeuwen (ca. 300-1000) vertonen meer overeenkomsten met onze moderne wereld dan we zouden vermoeden. In West-Europa wordt deze periode vaak aangeduid als de ‘donkere eeuwen’. Ten onrechte: tal van historische bronnen en artefacten bewijzen dat er in dit tijdvak veel uitwisselingen en contacten waren: reizen, handel, diplomatie en gewapende conflicten... Diverse voorwerpen, van Merovingische sieraden tot perkamentmanuscripten met runenschrift en van gouden munten van Byzantijnse keizers tot Koptisch textiel met verbluffende kleuren en motieven, onthullen deze culturele uitwisseling.

Aan de hand van meerdere thema’s (connectiviteit, diversiteit, erfenis van Rome, kennis, identiteit, oorlog, religie) brengt Crossroads hoogtepunten bijeen uit toonaangevende vroegmiddeleeuwse collecties van musea in binnen- en buitenland: uit België, Nederland, Duitsland, Griekenland, Hongarije,…

Het museum biedt regelmatige rondleidingen en een scala aan activiteiten die bij het thema horen. Het maken van een Vikingboot voor kinderen, ArcheoHotspot,... Tijdens de tentoonstelling verkrijgen scholen onze speciale aandacht. We stellen een op maat gemaakt programma ter beschikking dat docenten en studenten uit de tweede graad zal aantrekken. Een speciale route voor gezinnen gaat bovendien de dialoog stimuleren tussen kinderen en hun begeleidende volwassenen (ouders, grootouders, vrienden).

Wandel een Merovingisch huis binnen, ga aan boord van een Vikingboot, bewonder de mummie Eufemia, reis, migreer en ontmoet... Ontdek de Middeleeuwen tijdens de expo Crossroads in het Museum Kunst & Geschiedenis!
Waar :
Museum Kunst & Geschiedenis
Jubelpark 10
1000 Brussel
Telefoonnummer :
02 741 73 02
Tarief :
15€ volwassenen / 12€ senioren, groepstarief, werkzoekenden / 5€ kinderen & jongeren (-18j), personen met een handicap
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.kmkg-mrah.be/fr/node/4940
Toegevoegd door :
Museum Kunst & Geschiedenis
accessibility

Dinsdag: van 9:30 tot 17:00
Woensdag: van 9:30 tot 17:00
Donderdag: van 9:30 tot 17:00
Vrijdag: van 9:30 tot 17:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Van 27 september 2019 tot 29 maart 2020Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Instaprondleidingen voor 'Croosroads'
(Van 29 september 2019 tot 29 maart 2020 - Brussel)
Museum Kunst & Geschiedenis - vaste verzamelingen
(Bruxelles)
Oorlog – Bezetting – Bevrijding
(Brussel)
Lunchbezoek op dinsdag
(Bruxelles)
Onstuimige jeugd: opgroeien in Europa van 1945 tot nu
(Van 1e maart 2019 tot 29 februari 2020 - Brussel)