Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn.

De droefheid zal blijven duren

Boek wordt tentoonstelling … ‘De droefheid zal blijven duren’

In november verscheen bij uitgeverij Bibliodroom ‘De droefheid zal blijven duren’. Deze roman van Wim Chielens is geïnspireerd op de laatste levensdagen van Vincent van Gogh in Auvers-sur-Oise. De auteur schreef jaren terug een eerste versie van dit boek dat hij nadien herwerkte tot een roman doorvlochten met een hedendaagse dramatiek.

Reeds bij het schrijven van de eerste versie rond van Gogh deed Dirk Vonckx (De Queeste Art) een voorstel aan de schrijver om rond de publicatie een expositie te cureren waarin hedendaagse schilders in dialoog gaan met de thema’s en/of de schilderstijl van Vincent. Nu is het zover: op zondag 15 maart is er de vernissage van ‘De droefheid zal blijven duren’, een internationale tentoonstelling waarin zes kunstenaar in gesprek gaan met van Gogh. Ze komt tot stand na intense atelier bezoeken en gesprekken met de deelnemende artiesten.

Verwacht je niet aan kleine van Goghjes. Elke kunstenaar benadert vanuit zijn eigenheid het werk van de grootmeester.

Thomas Lohmann, Duitse kunstenaar met zijn ziel in Frankrijk, doorspekt zijn schilderijen met pop art elementen en de verstrengelde takken uit het laatste doek van van Gogh.

Marc Ronet (FR) eert van Gogh met schilderijen waarop één enkele uitgepuurde maar krachtig gepenseelde bloem op een slanke stengel de kleurrijke achtergrond doorklieft.

Trui Chielens (BE) die de cover van het boek ontwierp, toont een gevoelige wereld op papier die eerder in de Standaard der Letteren werd geloofd omwille van een voelbaar van Gogh gehalte.

Daniel Enkaoua (ES/IL) verbluft met stevige portretten en de bezinnende eenvoud van stillevens.

Bruno Van Dijck (BE) brengt landschappen en bomen die de stormachtige geest van van Gogh oproepen.

Tenslotte toont De Queeste ook de zeefdrukken van de overleden schrijver/kunstenaar Jan Wolkers (NL) die met zijn levendige abstract stijl het ritme en de kleuren in de natuur vertaalt. Een abstractie waar het werk van van Gogh op het einde mee flirtte.

‘De Droefheid zal blijven duren’, vernissage in aanwezigheid van verschillende deelnemende kunstenaars en Wim Chielens de auteur van het gelijknamige boek, op zondag 15 maart doorlopend van 14 tot 18 uur.

Uitzonderlijk dicht tijdens het weekend van 28 en 29 april (passage van de koers Gent Wevelgem).
Waar :
De Queeste Kunstkamers
Trappistenweg 54
8978 Watou
Telefoonnummer :
057334872
Tarief :
Gratis
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
https://www.dequeeste-art.be
Toegevoegd door :
Vonckx

Zaterdag: van 14:00 tot 18:00
Zondag: van 14:00 tot 18:00

Van 15 maart tot 26 aprilNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Tentoonstelling Carnaval in oostende
(Van 19 oktober 2019 tot 26 april 2020 - Oostende)
Brugse Vrije
(Brugge)
Marja Boekhout, Recente schilderijen, ook voor buiten
(Van 1e februari tot 3 mei - Kwaremont)
Lente Tentoonstelling
(Van 4 tot 27 april - Kwaremont)
Tentoonstelling Els Baekelandt 'Nostalgie'
(Van 7 maart tot 29 april - Zottegem)