Het Einde van een Sombere Dag | Tom Liekens

Het Art Center Hugo Voeten presenteert de solotentoonstelling Het Einde van een Sombere Dag van Tom Liekens (°1977)

Tom Liekens bekleedt een volstrekt eigen positie in het Belgische kunstlandschap. Zijn onderwerpen en hun uitwerking in monumentale schilderijen en collages maken hem één van de meest originele schilders van zijn generatie. Opvallend is zijn interesse in de natuur. Hij is gefascineerd door de weinig realistische wijze waarop fauna en flora op schilderijen, in sprookjes of films aan bod komen. Ook de artificiële wereld van dierentuinen, natuurhistorische musea en tropische plantenkasten vormen een blijvende bron van inspiratie. Steeds weer is zijn werk overladen met kunst- en cultuurhistorische verwijzingen.

De kunstenaar - hoewel geen voorstander - is al jarenlang gefascineerd door de jacht en visvangst en hoe die door de eeuwen heen afgebeeld werden op schilderijen. Hij inspireert zich bijvoorbeeld op barokke jachtstillevens of verwijst naar het fenomeen van de jachttrofee. Op het titelschilderij van de tentoonstelling poseren jagers fier bij hun pas geschoten wild. Hugo Voeten was ook zelf een verwoed jager. Enkele jachttrofeeën uit zijn privécollectie flankeren de doeken van Tom Liekens. De expo Het Einde van een Sombere Dag vermengt pathos en dramatiek, overgoten met een relativerende ironie.

De tentoonstelling loopt van 14.04.2019 tot 07.07.2019 en is elke donderdag en vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur geopend (niet op 30 mei (hemelvaartsdag) en 31 mei).

Tijdens deze openingsuren kan u ook enkele stukken uit de collectie bewonderen op het indrukwekkende gelijkvloers van het Art Center.
Waar :
Art Center Hugo Voeten
Vennen 22
2200 Herentals
Tarief :
€5
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://artcenter.hugovoeten.org
Toegevoegd door :
Art Center Hugo Voeten
accessibility

Donderdag: van 13:30 tot 17:00
Vrijdag: van 13:30 tot 17:00

Van 23 tot 24 meiNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

This may be art
(Van 1e tot 31 mei - Heist-op-den-Berg)
Marianne van Ravestyn en Sigrid Hovmand
(Van 11 mei tot 2 juni - Oud-Turnhout)
Bruegelland
(Lier)
Vera lp Cauwenberghs
(Van 18 tot 26 mei - Diest)
Schilderijen en grafiek Pol Spelmans
(Van 27 april tot 10 juni - Sint-Katelijne-Waver)

Andere categorie:

Workshop olieschilderen (Zoerle-Parwijs)
Lessen Schilderen : Vrij onderwerp : op ma en/of di (Rijkevorsel)