Koorzang in 4-stemmig gemengd koor

Bij de aanvang van dit nieuwe seizoen gaat Singhet Scone Dilbeek tweemaal opendeuren.
Deze repetities zullen openstaan voor journalisten die eens een apart artikel willen schrijven over een apart koor met een zeer aparte en eigenzinnige dirigent, zelf ook een niet onverdienstelijke zanger, én voor nieuwe zangers en zangeressen die interesse hebben om het koor te vervoegen. ( vanaf de leeftijd van 15 jaar ).
Het koor, opgericht lang voor 1964, gaat een interessant werkjaar tegemoet met de onmiddellijke voorbereiding van de Internationale Opera-artiestenmis, de laatste zondag van juni 2020 te Nieuwpoort en de derde zondag van juni 2021 te Gent.
Één en ander heeft natuurlijk te maken met hun dirigent, tevens nationaal voorzitter van De Vrienden van de Lyrische Kunst vzw.
Singhet Scone Dilbeek is een 4-stemmig gemengd concertkoor, dat naast het inrichten en opluisteren van concerten ook open staat voor andere vormen van optredens : opluisteren erediensten, vernissages, enz.
Singhet Scone Dilbeek probeert reeds jaren de buitenlanders te contacteren die in Dilbeek wonen : Amerikanen, Engelsen, Russen, Bulgaren, Hongaren, Polen, … toch allemaal volkeren van wie het algemeen bekend staat dat zij goede zangers hebben. De wet op de privacy verbiedt het gemeentebestuur echter om hun adressen vrij te geven. De nieuwe Gdpr-Regels doen daar nog een schepje bovenop…
Het koor repeteert wekelijks op woensdag van 20 tot 22 uur in lokaal 015 van Dil'arte, de nieuwe muziekacademie van Dilbeek, Kamerijklaan zonder nummer, vlakbij de Westrand, met een onmetelijke parkeerfaciliteit.
Het Dilbeekse koor bestaat uit leden die van overal komen, ook van buiten Dilbeek. De 87-jarige sopraan-soliste Mariette Van Damme komt zelfs uit Gijzegem, met bus en trein ! Zowat alle beroepen zijn nu reeds vertegenwoordigd : arts, advocaat, leraar, directrice, kok, ingenieur, naaister, verpleegster, bediende, werkman, bankier, huismoeder, tuinier, loodgieter, electricien, politicus, … iedereen heeft er een plaats ! Sommige zangers zijn reeds meer dan 50 jaar lid !
De huidige koorleider is Léon-Bernard Giot, musicus uit Melle, een professionele zangpedagoog met als specialiteit de natuurlijke ademhaling voor sprekers, zangers en blazers. Hij is houder van talrijke burgerlijke en kerkelijke eretekens omwille van zijn rijk gevulde artistieke loopbaan als bariton, voorzanger-orgelist in 4 bisdommen, als vaste koorleider van 4 koren, en als orkestleider.
Het lidgeld is zeer democratisch, en een tweede lid van eenzelfde gezin betaalt slechts de helft.
Website : www.singhetscone.be Contact voorzitter : 0486/37 24 63
Gratis stemtest tijdens de opendeur-dagen.
Waar :
Kamerijklaan Z/nr
1700 Dilbeek
Telefoonnummer :
0486372463 - Reserveren is niet nodig
Tarief :
40 ( tweede lid van zelfde gezin -50% )
Publiek :
Vanaf 15 jaar
Internet :
https://singhetscone.wordpress.com/
Toegevoegd door :
Giot (05/07/2020)
accessibility

Woensdag: van 20:00 tot 22:00


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Vierstemmig gemengd koor aanvaardt nieuwe leden in alle stemmen
(Dilbeek)
African Drums classes (Mandinka tradition): djembé and doundouns
(Van 9 september 2019 tot 7 september 2020 - Saint-Josse-Ten-Noode)
Brussels-Ukkel Late Starters Ensemble
(Ukkel)
Zingen en Swingen
(Van 13 tot 17 juli - Overijse)
Met uw peuter naar de vioolles
(Bornem)