Tai chi tweedejaars

T'ai Chi Ch'uan is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst ter bevordering van de gezondheid en een lang leven. Ze omvat een reeks rustige, harmonieuze, ineenvloeiende bewegingen en houdingen, maar het is meer dan enkel het lichaam doen bewegen. Het is bewust leren omgaan met je lichaam en je geest. Je leert jezelf kennen en je leert je lichaam bewegen zoals je wil. Je leert je lichaam voelen en bewust bewegen. De geest is bezig met het lichaam en daardoor vermindert het denken. Je beweegt met zo weinig mogelijk inspanning het volledige lichaam. Overtollige spanning verdwijnt uit het lichaam. Hierbij is actieve ontspanning nodig om de innerlijke energie te ontwikkelen en eenheid van lichaam en geest te bewerkstelligen.

Tai Chi zorgt voor

een betere bloeddoorstroming,
beter evenwicht,
meer ontspannen zijn,
je lichaam meer voelen,
minder denken,
sterkere spieren en pezen,
betere concentratie,
betere lichaamshouding

Tai Chi is een instrument voor ontwikkeling en meditatie, het is voeding voor ons hele (bewust)zijn. Tai Chi beoefenen omvat een trainingsproces waarbij zelfdiscipline en doorzettingsvermogen worden ontwikkeld. En deze ervaringen neem je dan mee in je dagelijkse leven. Voor jong en oud !

Er zijn lessen op maandagavond (1ste jaar, jaar + gevorderden) en donderdagvoormiddag (1ste jaar, jaar + gevorderden). Mensen zonder tai chi-ervaring kunnen starten in het 1ste jaar: in september op maandag, in september en januari op donderdag. De voorbereidende reeks staat ook open voor iedereen.
De lessen worden gegeven met het gedachtengoed van Cheng Man Ching (19075) als kapstok. Deze aanpak is gericht op maximale ontspanning, zowel fysiek als psychisch.

Uw ziekenfonds komt in sommige gevallen tussen in de kosten voor tai chilessen. Informeer u bij uw ziekenfonds op welke tussenkomst u recht heeft !

Tai chi: zachte kracht
Ons doel is geleidelijk aan te ‘verzachten’, te ‘ont-spannen’. De eerste stapjes in het leerproces zijn klein, maar belangrijk. Op zachte wijze leren we spanning te herkennen, spanning die iedereen constant opbouwt en als dusdanig ‘normaal’ vindt. Het zachter worden mag zich echter niet beperken tot de grote lijnen die meestal genoemd worden, de spieren en de rug dus. We gaan verder en werken dan op de gewrichten, vooral in het bekkengebied en de schoudergordel. Het resultaat is merkbaar in een betere houding, maar ook een zŕchtere houding. Dit resulteert in een betere werking van de organen in de buikholte, een betere doorstroming van bloed, lymfe, energie…, een zachtere. ..

Meer lezen
Waar :
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
Tarief :
90
Publiek :
Vanaf 18 jaar
Internet :
https://owc.be/alle-cursussen/tai-chi-2de-jaar-maav-2642
accessibility

Maandag: van 19:30 tot 20:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Mindfullnesstraining basis
(Van 1e juli 2019 tot 26 augustus 2019 - Antwerpen 1)
Taijiwuxigong wekelijkse lessen
(Berchem)
Yoga - Easy like sunday morning
(Mortsel)
Yoga voor kinderen
(Wijnegem)
Small Group Yoga
(Schilde)