Toeristische trein tussen Ciney en Bauche  Voordeel Wattedoen.be

Ontspanning Toeristische trein tussen Ciney Bauche
"Le Chemin de Fer du Bocq" wordt sinds 1992 uitgebaat door de vzw Toerisme en SpoorPatrimonium die het mogelijk maakt om de vele charmes van deze magnifieke vallei tussen Ciney en Bauche (Yvoir) te ontdekken.
De lijn, aangelegd tussen 1890 en 1907, werd voor het reizigersverkeer gesloten in 1960 en voor het goederenverkeer in 1983. Ze werd terug in berijdbare toestand gebracht door gepassioneerde vrijwilligers. Vandaag rijden er opnieuw treinen op deze pittoreske secundaire lijn tijdens de zomerperiode..
Vanaf Ciney volgt het spoor de vermaarde "Ligne du Luxembourg" tot in Braibant. Iets verder verlaat ze het plateau van de Condroz en daalt via een sterke helling (16 mm/m) en een indrukwekkende insnijding af naar de Bocqvallei. De Bocq mondt uit in de Maas. Voorbij het stationnetje van Sovet, in het midden van de vallei, zien we het eerste waterbevoorradingspunt van de Vivaqua (ex-Intercommunale Maatschappij van Brussel voor de Watervoorziening). Daarna kruist de lijn via een stenen viaduct het pittoreske dorpje genaamd Senenne. Vervolgens volgt de lijn het gekanaliseerde deel van de Bocqrivier. Na een volgende bocht is het station van Spontin in zicht waar twee oude Mitropas rijtuigen als ontvangstlokalen dienen. Na een halte van enkele minuten wordt de reis verdergezet door de heuvel via een 500 meter lange tunnel. Bij de uitrit van de tunnel rijden we langs de bottelarij van de Sources de Spontin. Twee kilometer verder rijden we voorbij de restanten van een kalkoven vooraleer we aankomen in het station van Dorinne-Durnal. Het is daar dat het meest spectaculaire deel van de spoorweg begint tot in Purnode... Een traject van twee kilometer telt niet minder dan 3 tunnels en 5 viaducten dwars door de adembenemende natuur ! De rest van de spoorlijn wordt beetje bij beetje heraangelegd door de vrijwilligers.
Reis met commentaar op een vintage motorwagen - duur: 1 uur en 40 minuten - vertrek om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur
NB voorbehoud gewenst volgens covid-maatregelen
Voordeel: 2€ op voorlegging van deze BON
Gare - Station
Chaussée de Dinant
5530 Spontin
0495 614 956 - Reserveren is aangeraden
volwassenen : 12€ -- kinderen tussen 4 en 12 : 6€ -- minder dan 4 jaar : gratis
Vanaf 3 jaar
raymond degraeve (04/07/2021)

Vrijdag: van 11:00 tot 17:00
Zaterdag: van 11:00 tot 17:00
Zondag: van 11:00 tot 17:00

Van 30 juli tot 1e augustusNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Met de toeristentrein tussen Ciney, Spontin en Bauche
(Van 30 juli tot 1e augustus - Spontin)
Bezoeken aan de mosterdfabriek van Bister
(Achêne)
Picknick wandeling
(Van 23 juli tot 7 augustus - Ciney)
Gourmandonn e: lokale wandeling en picknick
(Van 23 juli tot 7 augustus - Ciney)
Mijn Betoverende Avonturen, 6 spelwandelingen
(Ciney)