Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privť zijn.

Vedic art

Een combinatie van traditionele schilderkunst en de Indische Vedische filosofie. Schilderen is hier een middel om stap voor stap dichter bij jezelf te komen.

Vedic art leert je niet hoe je moet schilderen. Vedic art is een methode die je helpt te herinneren hoe je schildert. (Curt Kšllman)

Vedic art is een schilderproces waarin je zeventien levensprincipes doorloopt. In de samenwerking tussen jezelf en het doek geef je vorm aan jouw persoonlijke proces. De schilderwerken worden niet besproken of vergeleken, waardoor het proces zuiver bij jezelf blijft. Wel kan er ondersteuning zijn wanneer je komt vast te zitten. Daarbij wordt de verantwoordelijkheid steeds weer in jouw handen gelegd. Vedic art helpt je om helemaal in je eigen kracht te komen staan en van daaruit je eigen werk en ook je eigen leven te creŽren.

Vedic art is ontworpen door de Zweedse kunstenaar Curt Kšllman. Hij volgde een klassieke kunstopleiding in Stockholm, maar algauw voelde hij dat in kunst een andere en diepere laag verborgen zat. Onder toezicht en met aanmoediging van Maharishi Mahesh Yogi, meester in transcendente meditatie, ontwierp hij een methode waarbij traditionele schilderkunst gecombineerd wordt met de Indische Vedische filosofie.

Veda betekent Ďkennisí. De kennis van de zeventien principes die Kšllman ontwikkelde als leidraad voor het schilderen, maakt duidelijk dat Ė als ze uitgeoefend worden in kunst of in onze levens - ze ons voorbereiden op wat we onze Ďspirituele geboorteí kunnen noemen. Deze geboorte kan op verschillende manieren ervaren worden, maar geeft iedereen een leven van betekenis.

Stap voor stap gaan we op weg. Elk principe wordt uitgelegd. Je loopt als het ware doorheen de stroom van het leven, waardoor je steeds dichter bij jezelf terecht komt, tot het punt waar kunst en leven samensmelten.

Vedic-art is voor iedereen. Er is geen schoolse kennis vereist, soms is het zelfs makkelijker zonder. Je helemaal overgeven in een ontspannen sfeer, en al schilderend kleuren laten ontstaan, is de uitnodiging. Wat er ook op het doek verschijnt, het is altijd goed. Het belangrijkste is, dat het vanuit jouw bron mag stromen, en dat je op het einde van het proces, en waarschijnlijk ook al eerder, vreugde en vrijheid mag voelen in jezelf.

Dit is een vijfdaagse basiscursus die in zijn totaliteit wordt gevolgd.

Mee te brengen:

Notitieboekje
Schetspapier of blok
Pastelkrijt (is niet noodzakelijk)
Penselen, sponsje of andere materialen die je graag gebruikt
Acrylverf, zwart- wit en minstens 5 ande...
Meer lezen
Waar :
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
Telefoonnummer :
03 230 13 82 - Reserveren is aangeraden
Tarief :
260
Publiek :
Vanaf 18 jaar
Internet :
https://owc.be/alle-cursussen/vedic-art-2894
Toegevoegd door :
vzw Oost West Centrum
accessibility

Maandag: van 10:00 tot 15:00
Dinsdag: van 10:00 tot 15:00
Woensdag: van 10:00 tot 15:00
Donderdag: van 10:00 tot 15:00
Vrijdag: van 10:00 tot 15:00

Van 18 tot 22 meiNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!