Vroege vogels : Vlad Weverbergh – Mozart Last Concerto

We presenteren u graag: Vroege Vogels ! Een ochtendconcert met klassieke muziek en af en toe een uitstap naar jazz of zelfs beeldende kunst. Niet enkel een live concert, maar gastheer Luc Janssen praat met artiesten en zorgt zo mee voor een artistieke aftrap van je zondag.Muzikale gasten: Vlad Weverbergh met zijn Terra Nova Collective
Presentatie: Luc Janssen

Vlad Weverbergh vertelt het bijzondere verhaal achter het klarinetconcerto van Mozart. Een multimediale lecture performance met oppig orkest.

Het Terra Nova Collective verenigt sinds de artistiek-creatieve visie van Vlad Weverbergh met de musicologische inzichten van David Vergauwen. Het ensemble is een vrijplaats voor hun ideeën, onderzoek en nieuwe manieren in programmering. Het Terra Nova Collective heeft Antwerpen als uitvalsbasis. Haar musici zijn mede verbonden aan wereldberoemde ensembles zoals Anima Eterna, Les Muffatti, B’Rock Orchestra, Les Agrémens, Freiburger Barockorchester, Concerto Köln en Le Concert d’Astrée. Voor Vlad Weverbergh staan herontdekking en uitvoering van onterecht vergeten componisten en hun muziek centraal. Hiertoe richtte hij in als artistiek en muzikaal leider het Terra Nova Collective op. Met individueel gekozen musici schiep hij een ensemble, flexibel in samenstelling, met een avontuurlijke gedrevenheid om uniek repertoire te laten klinken. Vlads muzikale inzichten zijn geworteld in een omvangrijke en veelzijdige carrière als klarinettist.
Waar :
C-Mine Cultuurcentrum C-Mine 10/1 1
3600 Genk
Tarief :
16 / 11 / 13
Publiek :
Vanaf 8 jaar
Internet :
http://www.c-minecultuurcentrum.be
accessibility

Vrijdag: van 11:00 tot 12:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Voyages Sonores voor de Nieuwe Maan
( 22 februari - Brussel)
Uzzo chante Adamo
( 23 februari - Auvelais)
Fun, ambiance & dance met live optreden van Frank Valentino & Carina Saelen
( 23 februari - Dendermonde)
Michelle David & The Gospel Sessions
( 22 februari - Sint-Andries)
Raymond Van Het Groenewoud
( 22 februari - Roeselare)