Xavier Mary - Mx Temple

Voor zijn eerste persoonlijke expositie in een museum bezet de jonge Belgische kunstenaar Xavier Mary (Luik, 198e twee grote zalen van Bpset twee nieuwe producties die speciaal voor de gelegenheid zijn gecreŽerd.

Op zijn vele reizen naar Cambodja is de kunstenaar gefascineerd geraakt door de architectuur van de oude tempels, de kennis van de lokale beeldhouwers, de vindingrijkheid van de ingenieurs en de drukte van de steden die in contrast staat met de schoonheid van de wilde jungle. Na een van zijn meest recente ervaringen heeft hij een eigen video-installatie geproduceerd over het leven van een stenen sculptuur (die zijn initialen afbeeld, zoals hij al sinds lange tijd doet) van de uitvoering ervan door ambachtslieden tot het achterlaten ervan in het hartje van de jungle.

Xavier Mary gebruikt grote versleten vrachtwagenbanden om ook monumentale sculpturen te produceren, die de heilige tempels van de beschavingen van Zuid-Oost AziŽ oproepen. In navolging van de intuÔtie die hem al meerdere jaren leidt, combineert hij er, om ze beter te fusioneren - verschillende ruimtelijke, temporele en symbolische categorieŽn in een vorm van formeel en conceptueel syncretisme wat de basis legt voor een beeldtaal, specifiek voor een Xxie eeuw die nu volledig geglobaliseerd is.

Naast deze nieuwe creaties zijn er verschillende oude werken te zien op de expositie. Alhoewel zijn invloeden veelzijdig en verschillend zijn en zelfs antinomiek kunnen lijken, laat deze opstelling het toe om de samenhang van het universum, ontwikkeld door de jonge kunstenaar, te waarderen, waardoor hij een van de meestbelovende van zijn generatie is.

Xavier Mary wordt vertegenwoordigd door Baronian Xippas galerij, Brussel.
Waar :
Bps22
Boulevard Solvay 22
6000 Charleroi
Tarief :
Volwassenen : Ä6 Kinderen jonger dan 12 jaar : Gratis Senioren en groepen vanaf 10 personen : Ä4 Studenten en werkzoekenden : Ä3
Publiek :
Vanaf 6 jaar
Internet :
http://www.bps22.be/
accessibility

Dinsdag: van 10:00 tot 18:00
Woensdag: van 10:00 tot 18:00
Donderdag: van 10:00 tot 18:00
Vrijdag: van 10:00 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

The Passenger - Arne Quinze
(Van 16 oktober 2015 tot 16 oktober 2020 - Bergen)
Omnia Vanitas
(Van 25 juni tot 26 november - Anderlecht)
Verstilde Beelden 5de Editie
(Van 9 mei tot 25 oktober - Hingene)
Beeldentuin Hugo Voeten - Individueel bezoek (zonder gids)
( 10 juli - Geel)
Beeldentuin Hugo Voeten - Individueel bezoek (zonder gids)
( 8 juli - Geel)