Affordable Art Fair Brussels

 
De beurs, een belangrijk evenement op de culturele en sociale kalender, verwelkomt elk jaar ongeveer 15.000 bezoekers, die het aanbod van ongeveer 80 Belgische en internationale galeries komen ontdekken. Dezelfde galeries representeren 600 opkomende en gevestigde kunstenaars. Het Affordable Art Fair-principe is eenvoudig: enkele duizenden kunstwerken tonen voor betaalbare prijzen, de slogan van de beurs is immers ďontdek het plezier van het verzamelen van kunstĒ. De Affordable Art Fair is bekend om zijn ontspannende sfeer waar zowel startende verzamelaars als ervaren liefhebbers de ideale setting hebben om zich te laten verleiden door hedendaagse kunst. Schilderijen, prints, fotografie, sculpturen of installaties: er is voor elk wat wils, voor ieder budget!

Alle tentoongestelde werken zijn van levende kunstenaars en de prijzen van de kunstwerken worden verplicht vermeld. Het speciale aan de beurs is dat u uw favoriete kunstwerk direct kunt meenemen. Op de beurs is een speciale ďWrapping StationĒ waar net aangekochte werken veilig ingepakt worden voordat ze dan met hun nieuwe eigenaren vertrekken!

Voor de 14e editie verwelkomt de beurs een al Belgische galeries, waaronder: Winwood Gallery (Knokke), d'Haudrecy Art Gallery (Knokke), Oever Gallery (Oostende), Christine Colon Galerie (Luik), Charline Kervyn Ė Contemporary Art (Gent),
Kunst in Huis (Brussel) en Art Unity Gallery (Brussel). Een breed scala aan internationale galeries zal zich bij de beurs voegen uit erschillende landen, waaronder Nederland, Frankrijk, Spanje, ItaliŽ, Denemarken, de Vs, Japan en Zuid-Korea. Alles bij elkaar presenteren de galeries werken van meer dan 600 kunstenaars. Waaronder gevestigde en internationaal bekende namen als Denis Meyers (Acid Gallery), Magali Cazo (Galerie Insula), Willi Siber (galerie p13), Gemmy Woud Binnendijk (Warnars & Warnars Art Dealers), Jaime Sicilia (Al Contar del Arte), Mr Brainwash (Deodato Arte) en opkomende talenten als Hanne Van Assche (Kunst in Huis), Edouard Schneider (Frock Gallery), Teophilus Tetteh (Winarts Arte), Cathy Tabbakh en Vanessa Van Meerhaeghe (Oever Gallery).

Om de volledige lijst van exposanten te zien:

Voor het eerst dit jaar introduceert de beurs een sectie ďSpotlightĒ. In deze sectie wordt elk jaar een land, techniek, stijl of thema belicht. Voor de editie van viert de beurs haar historische positie als een van de meest internationaal diverse beurzen op de Belgische kunstkalender door zich te concentreren op de Spaanse galeries die al vele jaren trotse ambassadeurs van hun land zijn op de Brusselse beurs. Bezoekers krijgen de kans om de thema's, zorgen en technieken van hedendaagse Spaanse kunstenaars te ervaren en te verkennen. De sectie Spotlight on Spain brengt 6 Spaanse galeries samen die werken van meer dan 30 kunstenaars zullen presenteren: Al Contar del Arte (Aranda de Duero), Anquins Gallery (Reus), L'Arcada Galeria d'Art (Blanes), MarŪa Aguilar ( Chiclana), Juca Claret (Madrid) en Occo Art Gallery (Madrid).


Site specific installatie door Alejandro Propato

De Argentijnse architect en beeldhouwer Alejandro Propato ontwerpt monumentale installaties die geÔnspireerd zijn door de natuur en een interactie hebben met de openbare ruimte. Zijn werk was onder meer te zien in AustraliŽ, Denemarken, Nederland, Ierland, BelgiŽ en PatagoniŽ in ArgentiniŽ. Voor Affordable Art Fair Brussels zal Alejandro Fuchsia Deployment voorstellen, een grote site-specific installatie die aan de plafondstructuur van Tour & Taxis zal hangen. Gemaakt met 4.500 meter touw vanuit een epicentrum boven de ingang van de beurs, is het werk geÔnspireerd van het gebouw en de indrukwekkende netvormige stallaconstructie daterend uit het begin
van de eeuw.

Interactief project door Roxeha

het Belgische creatieve duo Roxeha, gevormd door Roxanne Wegscheider en Denis Auspert, zal, The Happy Trip, een 5m lange Ďdoodleí presenteren met onder meer funky karakters en asymmetrische vormen. Tijdens de beurs zal het werk door de bezoekers tot leven komen doordat ze het kunnen inkleuren. Roxeha zal ook enkele van hun speelse en kleurrijke kunstwerken op hun stand presenteren en verkopen. Tot hun inspiratiebronnen behoren artiesten als Keith Haring, Romero Britto, Takashi Murakami, Tom Wesselmann en Niki de Saint Phalle. Met hun creaties willen ze vreugde en geluk overbrengen.

Binnenkort
meer info over andere speciale artistieke projecten, installaties en meerÖ


Campaign image met werk van Gordon Hopkins

Het werk van de in Boston geboren, en in Brussel woonachtige, kunstenaar Gordon Hopkins is te zien in de campagne van de Affordable Art Fair Brussels. Gordon Hopkins staat bekend om zijn gekleurde stillevens en abstracte schilderijen en wordt vertegenwoordigd door de Belgische galerie Art Platinum. Na 15 jaar als landschapsarchitect in CaliforniŽ te hebben gewerkt, werd de wens van Gordon Hopkins om het leven als kunstenaar na te streven sterker en besloot hij zich aan het schilderen te wijden. Hij verhuisde naar BelgiŽ, waar een galerie zijn werk opnam en hem vormde tot een professionele kunstenaar. Veel van zijn inspiratie komt nog steeds uit zijn tijd als landschapsarchitect en tuinontwerper. Patronen, botanische elementen, landschappen en herhaling zijn allemaal belangrijke elementen die in Gordons schilderijen terug te vinden zijn. In zijn abstracte werk vind je lijnen, stippen, cirkels en andere vormen. Hij werkt graag met kleuren waar hij van houdt, en hij wil een gevoel van vreugde en optimisme in zijn werk brengen. Hij legt uit: "Ik schilder in zekere zin mijn eigen landschap, mijn eigen droomwereld."
Tour & taxis
Havenlaan 86C 1000 Brussel
1000 Brussel
20
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Sofhie Mavroudis - A bread in the wall
(Van 23 november 2023 tot 17 maart 2024 - Brussel)
Centrale Cinema - Leaning into the wind
( 21 februari - Brussel)
Workshops in de Centrale met Brigitte Hoornaert
(Van 13 december 2023 tot 13 maart 2024 - Brussel)
Zondag @ Centrale
(Van 3 december 2023 tot 3 maart 2024 - Brussel)
L'art de rien
(Van 23 november 2023 tot 17 maart 2024 - Brussel)