Antwerp Pride Opening Night

 
Antwerp Pride
Opening Night
Op 10 augustus palmt Antwerp Pride opnieuw Olt Rivierenhof in voor een spetterende Antwerp Pride Opening Night. Met een boel diverse artiesten wordt de aftrap gegeven voor de Antwerp Pride – feestelijk en in openlucht !

Antwerp Pride werkt vanuit een positieve, oplossingsgerichte en verbindende houding, met veel empathie voor minderheden en groepen die het risico lopen gemarginaliseerd te worden. Verwacht dus op de Opening Night een podium waar veel verschillende stemmen elkaar versterken en de maatschappij gevoelig maken voor bepaalde thema’s.

Oh, en een knaller van een feest. Dat mag je natuurlijk ook verwachten !

Line-up
Liliane Saint-Pierre
BRYN
Miss Angel
Charles
Grigri el Macho Fantastico (Gregory Frateur)
Jaouad ft. Gustaph
Liliane Saint-Pierre
Een leven op de planken, een leven vol muziek. En een groot hart voor de Lgbt-Gemeenschap: dat is Liliane Saint-Pierre in een notendop. 'Big in Belgium' ook, sinds ze ons land verdedigde op het Eurovisiesongfestival in 1987, met het zelf geschreven ‘Soldiers Of Love’. Enkele jaren later raakte ze iedereen met het bloedmooie ‘Sacha’, intussen een échte kleinkunstklassieker geworden. Sacha, het verhaal van een homoseksuele jongen, maakte haar tot een echt icoon van de homobeweging in Vlaanderen. Maar Lilianes roze engagement is geen loos engagement. Zo zegt ze zelf: “Love is love. De queer community heeft me vanaf het begin omarmd, en dat is uiteraard helemaal wederzijds.” Het is dan ook niet de eerste keer dat ze het podium van de Antwerp Pride siert, en wat ons betreft lang niet de laatste keer. Vuur liefde af, Liliane !

BRYN
Bryan Mugande noemt zichzelf een kind van Lorde, Beyoncé en Taylor Swift, een kind ook dat – op de vlucht uit Rwanda – veel te snel volwassen is moeten worden. Vandaag laat Bryan zich Bryn noemen – spreek uit: Brain – en timmert hij vanuit Brussel aan zijn muziekcarrière. Mugande wil met zijn muziek de status van de zwarte Lgbtqia+-Gemeenschap verbeteren. Hij beseft dat zijn muziek verandering kan teweegbrengen: “Mijn muziek kan voor veel mensen iets betekenen. Ik moet een plekje aan de tafel vinden, want ik wil onvermijdelijk zijn. Ik wil duidelijk zijn. Muziekprofessionals zullen weten dat dat werkt, zangers als ik kunnen namelijk een voorbeeld zijn voor anderen. Er is echt een publiek voor dit soort artiesten.”

Miss Angel
Het ging de voorbije jaren ongelooflijk hard voor Miss Angel: van slam poetry shows in Antwerpen naar een propvolle weide op Rock Werchter. Miss Angel -de artiestennaam van Angela Agyei- begon in haar eigen muziek te maken en bracht nummers uit zoals ‘Superstar’, ‘Money Making Miami’ en ‘All Of The Shmoke’. Het bracht haar zelfs tot Times Square in New York, waar ze werd afgebeeld in het kader van ‘Equal’, een initiatief om jonge vrouwen in de muziekindustrie meer visibiliteit te geven. Miss Angel wil in haar muziek graag meegeven dat je altijd groter mag denken. “Zeker in deze enge tijden zijn er zo veel onzekere mensen op de wereld. Ik wil tonen dat je gewoon jezelf moet blijven en niet bang hoeft te zijn van de toekomst”, vindt ze. “Ik haal misschien geen miljoenen streams op Spotify, werk niet aan massaproductie, maar ik weet dat mijn muziek impact heeft.”

Charles
Drie jaar geleden stond ze nog covers te zingen op het podium van 'The Voice Belgique', vandaag is Charlotte 'Charles' Foret (een wereldster in wording. Ze schreef mee aan Hooverphonics Songfestivalinzending 'The Wrong Place' en bereikte met haar debuut-ep 'Falling While Rising' een miljoenenpubliek. Qua qua looks moet ze overigens niet onderdoen voor Angèle, maar noem haar niet de zoveelste kloon van de Brusselse superster. Charles - de naam is een eerbetoon aan haar overleden opa - brengt een heel ander soort muziek. Veel donkerder en persoonlijker, en daarmee maakt ze tot ver buiten onze landsgrenzen indruk. Haar debuut-ep 'Falling While Rising' zorgde ervoor dat Spotify haar als allereerste Belgische artieste een plekje gaven op hun 'Equal'-playlist. Een initiatief waarmee Charles meteen ook haar eigen billboard op Times Square in New York scoorde.

Grigri el Macho Fantastico (Gregory Frateur)
Hij maakt al jaren door merg en been snijdende muziekjes met zijn band Dez Mona en lijkt op het eerste zicht dus de vreemde eend in de vrolijke Pride bijt. Maar Antwerpenaar Gregory Frateur is vaste klant op ons festival sinds hij in al eens het podium mocht sieren. Hij staat dan ook te popelen om naar eigen zeggen ‘zijn innerlijke diva nog eens de vrije loop te laten’. “Ik ben gay en ik ben daar trots op. Antwerpen is een fantastische plek om te wonen. Maar ik zie wel het blijvende nut in van de Pride. Zeker omdat er op verschillende plekken in de wereld nog altijd problemen zijn met homoseksualiteit en vooral met de openlijke beleving ervan. Op dat vlak kunnen en moeten er nog bepaalde stappen worden gezet. Elke vorm van ongelijkheid is een doorn in het oog van onze maatschappij. En ja, waarschijnlijk is het utopisch om te denken dat het ooit allemaal opgelost kan geraken. Dat neemt niet weg dat je er wel in moet blijven geloven.”

Jaouad ft. Gustaph
Jaouad Alloul (De meisje & Messias) slaat de handen in elkaar met Gustaph (ex-Hercules & Love Affair) voor een Dj- set waarmee ze een heuse revolutie op gang zullen trekken ! Na twee zware corona jaren breken deze twee queer nachtegalen uit hun kooi om u allemaal te laten dansen. Een combinatie van eigen nummers en klassiekers overgoten met een sausje van dance, disco & house.
Olt Rivierenhof
Turnhoutsebaan 246
2100 Deurne
Reserveren is verplicht
10 euro
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!