Beginnerscursus Eutonie - lichaamspedagogie

 
Als je verlichting zoekt voor rugpijn, gewrichtspijn, nekpijn of spanningshoofdpijn. Als je stress en burn-outklachten hebt en innerlijke rust zoekt. Dan is eutonie iets voor jou !

Eutonie is een westerse, ervaringsgerichte lichaamspedagogie.Het woord komt uit het Grieks en betekent ‘juiste spanning’. Het is een zachte lichaamsgerichte werkwijze die in 1987 erkend is door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Liggend op een eutoniemat leer je tijdens een beginnerscursus om je spanningstoestand in bepaalde lichaamszones vast te stellen. Ik zet je als eutoniepedagoog op weg om bewuster te ervaren wat weldoend is voor je lichaam. Tegelijk leer je ontdekken wat roofbouw pleegt op je organisme. De specifieke werkwijze en opbouw zorgen ervoor dat de draaimolen in je hoofd stilvalt.

Tijdens de verdere vervolgoefeningen werk je dankzij eenvoudige houdingen en bewegingen aan het herstel van je spierspanningsbalans en tonusflexibiliteit. Je oefent om moeitelozer en met de juiste spanning te zitten, te staan en te bewegen. Ik houd daarbij rekening met eventuele lichamelijke beperkingen of blessures. Lenig of fit zijn is geen vereiste. Ieder kan op z’n eigen manier en ritme deelnemen. Ik verwacht geen enkele (sport)prestatie, geen 'moeten', integendeel.

Eutonie verhoogt je zelfwaarneming en schept kansen om fijner afgestemd te raken op je lichaam. Omdat je fijnzinniger leert luisteren naar de signalen van je lichaam, ga je anders om met stress en chronische pijn.

Het brengt je terug naar essentie en herstelt het contact met jezelf. Mildheid en ‘empathie met jezelf’ zijn sleutelwoorden.Ook psychisch kunnen er effecten zijn: naast frustratie of verdriet, is er vaak ook rust en weldaad.

Ik kies ervoor om met groepen van maximaal 10 cursisten te werken. Zo kan ik je persoonlijk begeleiden.

Het geheel is een intensieve maar ook ongedwongen cursus, ervaringsgericht en bruikbaar.
Eutoniepraktijk
Hertsdeinstraat 13
2018 Antwerpen 1
- Reserveren is verplicht
220euro (20 cursusuren) - 130euro voor uitkeringsgerechtigden
Vanaf 18 jaar
Marnic Clarys (07/03/2024)

Donderdag: van 19:30 tot 21:30

Van 18 april tot 27 juni

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!