Beter ademen, beter leven - reeks

 
Tijdens deze cursus leer je hoe je met je ademhaling op een eenvoudige manier je fysieke en mentale gezondheid kan verbeteren, zonder dat je daar veel extra tijd moet in steken.

Eerst kennismaken? Kom naar een proefles beter ademen. Proeflessen zijn er in september en januari.
Je hoort het vaak tegenwoordig, we moeten "beter ademen". Maar wat houdt ademwerk dan precies in, en hoe werkt dat? Welke ademhalingstechnieken zijn goed voor je gezondheid? Op het internet vind je veel info: over Wim Hof, verbonden ademen, de Buteyko methode, pranayama,. .. Zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en vaak lijken de verschillende methodes dan nog compleet tegengestelde uitgangspunten te hebben.

In deze cursus leer je zelf te ervaren hoe je met je ademhaling je lichaam en je gevoel kan beÔnvloeden. Je maakt kennis met verschillende methodes en oefeningen, en er wordt kort ingegaan op wat de wetenschap daarover te vertellen heeft, zodat je ook het waarom van die verschillende methodes leert begrijpen, en hun samenhang.

Met die kennis kan je dan zelf aan de slag om je ademhaling in te zetten om rustiger te worden, of net actiever, meer gefocust, fitter, om beter te slapen...

Je leert verschillende strategieŽn die je gewoon tijdens je dagelijkse bezigheden kan gebruiken, zonder dat je er veel tijd hoeft in te steken (hoewel dat ook fijn kan zijn af en toe, maar dat kan dan nog altijd natuurlijk). Het doel is uiteindelijk: beter leven, en je ademhaling is ťťn van de dingen die je daarvoor kunt inzetten.

Iedereen welkom !
Er is geen voorkennis vereist, en iedereen, zowel topsporters als niet-sporters en iedereen daar tussenin, kan zijn/haar voordeel doen met een beter inzicht in de ademhaling. Niet alle ademhalingstechnieken zijn voor iedereen geschikt, maar dat wordt dan ook duidelijk uitgelegd, en er zijn steeds alternatieven mogelijk.
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
- Reserveren is verplicht
90Ä
van 4 tot 18 jaar

Dinsdag: van 20:00 tot 22:00

Van 7 tot 28 mei

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Mindfulnesstraining basiscursus
(Van 18 april tot 20 juni - Antwerpen 1)
Plantaardig koken volgens de seizoenen
(Van 21 januari tot 15 december - Antwerpen 1)
IntuÔtieve Massage
(Van 19 januari tot 31 mei - Antwerpen 1)
Energetische basiskennis a (weekendcursus)
(Van 9 februari tot 15 juni - Antwerpen 1)
Energetische basiskennis b (vrijdag)
(Van 9 februari tot 14 juni - Antwerpen 1)