CitroŽn 100 Years

Een icoon van de Franse auto-industrie!
CitroŽn wordt honderd jaar! Om dat te vieren, wijdt Autoworld zijn grote zomertentoonstelling aan het logo met de twee vinkjes. Meer dan honderd auto's vertellen samen het verhaal van dit wereldberoemde merk.

Een van de bekendste CitroŽns is de het populaire 'geitje'. Maar daarnaast zijn er ook de legendarische Traction Avant, Ds, id ... Oprichter Andrť CitroŽn had ook tal van innovaties op zijn naam staan, zoals de befaamde pneumatische ophanging op de vier wielen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de revolutionaire lijnen, die in dat tijdperk erg gewaagd waren. Kortom: deze 'eeuweling' is misschien wel een van de meest mythische Franse automerken ooit.

Voor de tentoonstelling slaat Autoworld de handen in elkaar met CitroŽn Belux, de Belgische CitroŽn Clubs en het Conservatoire CitroŽn (dat ons voor de gelegenheid enkele prachtige racewagens leent). Ze neemt de bezoeker mee op een historische rondleiding langs de meest legendarische CitroŽns en enkele spectaculaire wagens.

Van de Type A tot de C3 Pluriel, langs de stijlvolle Rosalie: op twee verdiepingen brengen we de evolutie van het merk door de jaren heen tot leven. De Traction krijgt een volledige eigen zone met niet minder dan zes verschillende modellen.
Iets oudere bezoekers herinneren zich zeker de grote ommekeer in de autowereld toen de tweecilindermotoren in wagens zoals de Dyane, Ami6 en Mťhari op de markt verschenen ... Deze en nog veel meer modellen zijn te bewonderen tussen de unieke carrosserieŽn, Lcv-Bestelwagens en een Kegresse, een van de eerste halfrupsvoertuigen.

De race- en rallywagens worden vertegenwoordigd door onder meer de Xsara Wrc en de C4 Wrc van Sťbastien Loeb (negenvoudig wereldkampioen Wrc met CitroŽn), net als de ax Superproduction.

Van uni tot 3 september zijn er in het Autoworld-museum nog veel meer modellen te ontdekken, boven op de opvallende bezienswaardigheden die er nu al te bewonderen vallen. Denk maar aan de Collector's Edition 'Origins', die speciaal zijn ontworpen voor het honderdjarige bestaan van het merk. Van zowel de C1 als de C3, de Suv C3 Aircross en de C4 Cactus is een versie van deze elegante collectie te zien.

Bij de tentoonstelling horen ook tiental vitrines en tafels met miniaturen. In de mediaroom van het museum worden filmpjes uit de oude doos afgespeeld en voor de kleinsten staat er ook animatie op het programma.
Waar :
Autoworld
Jubelpark
1000 Brussel
Telefoonnummer :
02/7364165
Tarief :
Ä 12/volwassenen Ė Ä 10/senioren Ė Ä 9/studenten Ė Ä 5/kinderen 6-12 jaar Ė gratis voor kinderen jonger dan 6
Publiek :
Vanaf 4 jaar
Internet :
http://www.autoworld.be
accessibility

Maandag: van 10:00 tot 18:00
Dinsdag: van 10:00 tot 18:00
Woensdag: van 10:00 tot 18:00
Donderdag: van 10:00 tot 18:00
Vrijdag: van 10:00 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Carrozzeria Zagato 100 Years... in the spotlight
(Van 14 september 2019 tot 1e december 2019 - Brussel)
Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement
(Brussel)
De kleuren van de Bevrijding - het wandtapijt vertelt
(Van 23 november 2018 tot 26 oktober 2019 - Brussel)
Experience.brussels, Brussel in een notendop
(Bruxelles)
EB ! Quiz
(Van 28 oktober 2017 tot 31 december 2019 - Bruxelles)