Cursus Hedendaagse Dans met Sanne Kiekens

Cursus Hedendaagse dans met Sanne Kiekens elke maandagavond vanaf 21 september in Het Oude Badhuis, Antwerpen.

Hedendaagse dans is een ruime en moeilijk te omschrijven dansstijl. De stijl evolueert continu en wordt voornamelijk gekarakteriseerd door vrije ruime bewegingen en vloerwerk. Hoe meer de danser voeling heeft met de ruimte, hoe meer opties dit creëert om te bewegen en je eigen stijl te vinden.

In de lessen Hedendaags zullen we veel werken op techniek. Dit omvat veel vloerwerk, maar ook sprongen, contract-release, rotaties en ingetogen en explosieve bewegingen komen aan bod. Dit nemen we mee om op zoek te gaan in de ruimte en in contact te komen met andere dansers.

We nemen steeds de tijd om de bewegingen aan te voelen en te verfijnen, ieder op zijn eigen niveau. Verschillende bewegingspatronen kunnen samengebracht worden tot een dynamisch geheel of choreografie waarbij inleving een belangrijke factor is.

Een reeks van 12 lessen
Elke maandagavond vanaf 21 september van 20u30 tot 22u
Data: 21, 28 september; 5, 12, 19, 26 oktober; 9, 16, 23, 30 november, 7, 14 december 2020
Uren: 20u30 tot 22u
Plaats: Het Oude badhuis, Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen
Prijs: 144€
Niveau: Open voor alle niveau's
Code: Hed

Inschrijven vooraf is noodzakelijk.

Stuur een mail naar met vermelding van je naam, adres, telnr., cursus en niveau waarvoor je inschrijft.
Stort het verschuldigde bedrag op het rekeningnummer van Stage Rumours vzw:
IBAN: Be34 8916 7406 1090
BIC: Vdspbe91
in de mededeling noteer je je naam en de code die bij de cursus vermeld staat.

Annulaties:
- Het is niet mogelijk te annuleren, er kunnen geen teruggaves gebeuren bij afwezigheid of opzegging van een cursus of workshop.
- Als wij genoodzaakt zijn een cursus te annuleren door onverwachte onbeschikbaarheid van de docent (ziekte, overmacht,...) of door onvoldoende inschrijvingen, dan storten we het volledige cursusgeld terug.


Sanne Kiekens. ..
Sanne startte haar danscarrière reeds op 6 jarige leeftijd. Dat was aanvankelijk vooral jazzdance, maar al snel ging haar interesse ook uit naar andere dansstijlen. Momenteel focust ze zich vooral op hedendaagse dans, maar ook Afrikaanse dans, authentic jazz, tapdans en hip hop vormen een belangrijk onderdeel van haar dansstijl.

Elke dansstijl heeft zijn mooie kanten.
De vele jaren Afrikaanse dans hebben haar geleerd om te voelen en te bewegen waarbij de energie uit de omgeving en van andere dansers een belangrijk aspect is. Vooral de vloeiende krachtige bewegingen en het gebruiken van impulsen zijn een belangrijk deel van haar dansstijl.

Door de kennismaking met de Hedendaagse dans heeft ze geleerd om dans te bekijken als een vorm waar alles in mogelijk is. Met de juiste techniek is het mogelijk de ruimte ten volle te gebruiken waarbij vooral vloerwerk een belangrijke factor speelt. Ook contact maken met elkaar, per ongeluk of expres is een belangrijke extra parameter die de ogen opent om de ruimte volledig te gebruiken en die ons stimuleert om te gaan bewegen.

Het zijn vooral deze technieken die haar geholpen hebben om een eigen manier van dansen te ontwikkelen waarbij ze zich goed voelt.

Door les te geven wil ze deze technieken delen met andere mensen en hen stimuleren om dit voor zichzelf te onderzoeken. Ze wil hen fysiek pushen om uitdagingen aan te gaan en op zoek te gaan naar limieten maar wil ook de rust opzoeken en voelen wat ieders lichaam beweegt.

Ze volgde 15 jaar Afrikaanse dans bij Fanny Heuten en reeds 12 jaar Hedendaagse/moderne dans bij verschillende lesgevers. Daarnaast volgde ze verschillende workshops in België maar ook in het buitenland: Stockholm, Berlijn, Barcelona, Parijs, Ibiza, Ecole de sables in Senegal….

Ze heeft meegedanst bij de producties van Compagnie 'Ssst un ange passe’.
Momenteel is ze als danseres werkzaam bij Roots company, een Hedendaagse Danscompagnie gevestigd in Gent.
Ze maakt ook deel uit van de performance group de ‘’Steam Heat Cats”.
Waar :
Het Oude Badhuis
Stuivenbergplein 38
2060 Antwerpen 6
Telefoonnummer :
+32(0)47831926 - Reserveren is aangeraden
Tarief :
144
Publiek :
Vanaf 16 jaar
Internet :
http://www.stagerumours.be
Toegevoegd door :
Fanny Heuten (31/08/2020)

Maandag: van 20:30 tot 22:00

Van 21 september tot 14 decemberNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Danscursus Rock & roll
(Van 12 oktober 2020 tot 4 januari 2021 - Herent)
Danscursus Lindy Hop
(Van 24 september tot 3 december - Herent)
Initiatie West Coast Swing
(Sint-Lambrechts-Woluwe)