Cursus Roemeens bij Arthis - Niveau 1 & 2

Workshops Cursus Roemeens Arthis - Niveau 2
In 2007 trad Roemenië toe tot de Europese Unie. Toeristen en ondernemers ontdekken wat dit prachtige en veelzijdige land te bieden heeft. In België vormen Roemenen de 2de grootste groep van nieuwkomers.

Heb je Roemeense buren, kameraden of familie ? Wil je als organisatie een nieuw publiek beter leren kennen ? Plan je een reis naar Roemenië? Wil je Roemeense zakenpartners begrijpen ? Of ben je gewoon iemand die er steeds op uit is een nieuwe taal en cultuur te ontdekken ?

Er zijn in elk geval redenen genoeg om een taalcursus Roemeens te volgen bij Arthis – Het Belgisch-Roemeense Cultureel Huis in Brussel !

De cursus bestaat uit 2 leerniveaus.
De cursus wordt ter plaatse gegeven en aangevuld met een online gedeelte.
*
Praktisch:
Wekelijks: 2 uur klassikale les in groep bij Arthis op maandagavond van 18:00 tot 20:00 (uurrooster wordt voor eind september bevestigd) + 2 uur online thuiswerk op eigen tempo.
Eerste les: maandag 05.10.2020. De lessen duren tot (eind) juni 2020. Tijdens de reguliere schoolvakanties is er geen les.
Het is mogelijk om lesmateriaal zoals oefenbundels, een werkboek en ander studiemateriaal aan te kopen.
Online-lessen gebeuren via het platform Google Classroom: studenten moeten beschikken over een pc met internetverbinding, camera en microfoon.
Basiscompetenties: openstaan en het vermogen hebben om mee te gaan in nieuwe lesmethodes. Zowel of afstand en bij contactmomenten.
Adres: Arthis - Het Belgisch-Roemeens Cultureel Huis - Vlaamsesteenweg 33, 1000 Brussel
Deelnameprijs: € 200
Contact: of 02/511 34 20
Inschrijven: forms.gle

2 niveaus:
Studenten kunnen instappen in niveau 1 of niveau 2. De online-studie is individueel en niveau-gericht. Studenten van beide niveaus ontmoeten elkaar tijdens de gezamenlijke contactlessen.

NIVEAU 1 - Beginners - met of zonder noties van het Roemeens. Voor zij die nog nooit Roemeens hebben gestudeerd en/of een minimale basiskennis hebben van de taal. Aan het einde van niveau 1:
kan de student alledaagse uitdrukkingen, zoals eenvoudige uitspraken gericht op het realiseren van concrete behoeften, begrijpen en gebruiken.
kan de student zichzelf en een andere persoon voorstellen, vragen stellen over huisvesting, relaties,... en hetzelfde soort vragen beantwoorden.
kan de student op een eenvoudige manier communiceren als de spreker langzaam en duidelijk spreekt.
kan de student eenvoudige gesprekken voeren in een vertrouwde omgeving.
NIVEAU 2 - basisniveau. Voor studenten die de cursus niveau 1 hebben gevolgd en/of een basiskennis hebben van de Roemeense taal. Aan het einde van niveau 2:
begrijpt de student losse zinnen en uitdrukkingen die gebruikelijk zijn in belangrijke contexten (persoonlijke, familiale omgeving; winkelen; onderwijs; transport; werk,…).
kan de student communiceren in eenvoudige en dagelijkse situaties.
kan de student op een eenvoudige manier zijn familie en zijn leefwereld beschrijven en erover in dialoog gaan.
kan de student communiceren over alle directe noden.
kan de student een persoonlijke, eenvoudige brief schrijven.
Voor meer details over de leerresultaten en -methodiek of een kennismakingsgesprek ? Contacteer ons via of telefonisch op 02/511 34 20.

Methodiek:
Met een nieuwe actieve leermethodiek verhogen we de interactieve lesvorm. Tijdens de traditionele contactmomenten in groep ligt ligt de klemtoon op converseren en interactie. Aanvullend zijn er interactieve online-lessen waarbij de klemtoon op studie ligt.

Deze aanpak vertrekt vanuit het idee van blended learing. Dit is een onderwijsvorm waarbij studenten een interactief gemengd aanbod krijgen: online lessen vullen de klassieke groepslessen in de klas aan. In de traditionele lesvorm besteedt de docent(e) een groot deel van de tijd aan het bord met instructies en kennisoverdracht. De student noteert en oefent. Dankzij het extra online aanbod focussen we tijdens de klassikale contactlessen op de praktische toepassing van de taal en diepere verwerking van de leerstof die thuis wordt verwerkt. Deze methodiek heet flipped classroom en is het omgekeerde (vandaar ‘flipped’) van het traditionele model. De motivatie van de studenten om de taal te leren en mee te stappen in deze nieuwe werkvorm is essentieel.

Thuis maak je oefeningen, leer je de woordenschat, beluister je liedjes en bekijk je video’s aan de hand van lesmateriaal dat via het online-leerplatform Google Classroom ter beschikking wordt gesteld.
Tijdens de contactlessen in groep, bij Arthis, concentreren de studenten zich samen met de docent(e) op de taalpraktijk. Er is ook aandacht voor vragen m.b.t. wat de student(e) thuis heeft geleerd en er zijn talrijke mondelinge, speelse, oefeningen.
Arthis - Het Belgisch-Roemeens Cultureel Huis
Vlaamsesteenweg 33
1000 Brussel
02/511 34 20 - Reserveren is verplicht
200
Vanaf 12 jaar

Maandag: van 18:00 tot 20:00 en 20:01 tot 22:00

Van 5 oktober 2020 tot 21 juni 2021Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Cursus Latijn
(Van 6 oktober 2020 tot 30 juni 2021 - Anderlecht)
Gesprek tafel in het Frans (afgestudeerd en ervaren lerares)
(Brussel)
Engels voor beginners (volwassenen)
(Van 5 januari tot 23 maart - Londerzeel)