De Denkbeeldige Inventaris - Kronikas

In december 2004 onthulde het Autrique Huis voor het publiek het interieur van een burgerwoning die ontwerpen werd door Victor Horta, maar nu ingenomen door de rijke verbeelding van de stripauteurs FranÁois Schuiten en BenoÓt Peeters, die de aanzet hadden gegeven tot zijn wedergeboorte. Verbeelding en Brussels erfgoed werden met elkaar verweven, een osmose die bij iedereen gevoelige snaren raakte en raakt.
Vijftien jaar later spreekt die zelfde aanpak uit onze tentoonstelling, maar dit keer over de grenzen heen.
Het project Kronikas - De denkbeeldige inventaris werd geboren in Havana, waar het Autrique Huis al twee delen van de nieuwe Cubaanse strip over de Parel van de CaraÔben kon uitgeven. Niet veel later haakte de stad Algiers aan, gevolgd door Moskou. Kronikas is een pluriculturele ervaring van geschrift, illustratie en strip. Een denkbeeldige inventaris van het erfgoed van elke stad, zoals de auteurs die er wonen het beleven. Het project krijgt vandaag concreet vorm met drie publicaties waarvan we originele platen voorstellen.
In 2004 popelden we om dit eenvoudige idee om verbeelding en erfgoed met elkaar te verbinden, ver van Brussel vrucht te doen dragen. Kwestie van zo dit erfgoed beter te belichten in zijn meest originele aspecten. In dat opzicht is het Autrique Huis trouw aan zijn roeping om het erfgoed te doen beleven; om rond dat erfgoed getuigenissen, artistieke uitdrukkingsvormen, fictiebeelden en avonturen te verzamelen.
Al onze tentoonstellingen spoorden telkens weer met deze intenties en Kronikas - De denkbeeldige inventaris wijkt niet af van dit actief principe.
Waar :
Autrique Huis
Haachtsesteenweg 266
1030 Schaerbeek
Telefoonnummer :
02 215 66 00
Tarief :
7 Euros
Publiek :
Vanaf 6 jaar
Internet :
https://www.autrique.be/fr
Toegevoegd door :
ROLLAND (27/05/2020)

Woensdag: van 12:00 tot 18:00
Donderdag: van 12:00 tot 18:00
Vrijdag: van 12:00 tot 18:00
Zaterdag: van 12:00 tot 18:00 (gesloten op 15 augustus)
Zondag: van 12:00 tot 18:00

Van 24 januari tot 31 augustus



Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Food and the City. De stad voeden, vroeger en nu
(Van 6 maart 2020 tot 31 augustus 2021 - Evere)
Coudenbergpaleis
(Brussel)
De Kinderstad
(Elsene)
Hallepoort
(Brussel)
Sint-Romboutstoren
(Mechelen)