De Erfprins uit het verre Niemandsland

 
Het huwelijk van Prinses Christina en Prins Akar is nakend. Alles wordt in gereedheid gebracht. Pierke moet de vele gasten ontvangen en hen naar hun kamers brengen.
Plots komt het onheilspellende nieuws dat de Prins in een ongeval betrokken is. De Koning en Pierke snellen naar het ziekenhuis. Prinses Christina blijft alleen achter en krijgt het bezoek van de ‘Erfprins uit Niemandsland’.

Koninklijk Poppentoneel Festival is een traditioneel Gents poppentheater dat een vast programma aanbiedt tussen begin oktober en eind maart.
Het repertoire bestaat uit dromerige sprookjes, eigen werk, stukken uit de rijke Gentse poppenspelgeschiedenis en producties vol spanning en humor. Koninklijk Poppentoneel Festival tovert telkens weer een nieuw stuk uit zijn poppenzolder tevoorschijn. Deze telt meer dan 600 poppen, tientallen decorstukken en rekwisieten, allemaal eigen werk en handgemaakt !
Pierke van Gent en zijn vrienden trakteren het publiek op een portie onvervalste Gentse traditie. Hun fratsen hebben de tijd getrotseerd en blijven verrassend actueel. Het maakt zowaar deel uit van ons Cultureel erfgoed !
Het gezelschap wordt nog steeds door dezelfde familie gerund, van vader op zoon, op kleinkind, de nieuwe generatie laat een frisse wind waaien.

Het vaste theater bevindt zich in de Moriaanstraat 65 te 9050 Ledeberg op nauwelijks raten van het Kerkplein van Ledeberg. Het is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, de fiets, of met de wagen, op 10 min stappen van de parkeertoren. De voorstellingen beginnen om 15u00 (deuren open om 14u30).

Het theater speelt om de 14 dagen, telkens op zondagnamiddag een familievoorstelling.
Jaarlijks staat ook een 3-daagse voor volwassenen op het programma.
Het gezelschap kan ook geboekt worden om voorstellingen op verplaatsing te spelen.

Alle info en het programma kunnen worden gedownload via de webstek www.festival-poppentoneel.be. De bezoekers kunnen er ook inschrijven op ‘Pierkes Nieuwsbrief’ om op de hoogte te blijven van alle acties.

Tot binnenkort bij Koninklijk Poppentoneel Festival
Koninklijk Poppentoneel Festival
Moriaanstraat 65
9050 Gentbrugge
6,50€ - mindervaliden 5,50€ - Uitpas kansentarief kan als je boekt via Uitbureau.be
van 3 tot 12 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Kindertoneel 'Willem De Zeerover'
( 20 april - Willebroek)
Bok (6+) - Batmat
( 24 april - Brussel)
Bas les pattes
( 28 april - Elsene)
Ixelles Mini D Festival - We are in this together
( 20 april - Elsene)
Klankennest Concert
( 28 april - Brussel)