De kant van het land kiezen

Door de ecologische impasse te meten waarmee onze wereld wordt geconfronteerd, wil deze tentoonstelling zowel retrospectieve als prospectieve reflectie stimuleren over de nauwe band die deze twee tweelingdisciplines, landbouw en architectuur, verenigt, en over hun groeiende scheiding sinds de industriŽle evolutie. Het is bedoeld om te leren van agronomen, activisten en planners die hebben nagedacht over de hypothese van energiedegroei, evenals de herschikking en duurzaamheid van levende gebieden.

Bestaande uit een historiografische set van 4arten, een reflexief kompas, een grote chronologische fries en een reeks video's, de tentoonstelling Agriculture and Architecture: Taking the Country s Side, geproduceerd als onderdeel van de Architectuur Triennale van Lissabon , samengesteld door de ENSAVT Paris-Est Architecture & Experience master, werd gepresenteerd in de Garagem Sul van het Centro Cultural de Belem van oktober tot februari . Voor zover de inhoud grotendeels is afgeleid van twee cursussen die de afgelopen jaren bij ENAC zijn gegeven, is de overdracht naar EPFL, in een geconcentreerde en licht gewijzigde vorm, is een soort thuiskomen.

Door de ecologische impasse te meten waarmee onze wereld wordt geconfronteerd, wil deze tentoonstelling een reflectie oproepen - zowel retrospectief als prospectief - over de nauwe band tussen deze twee tweelingdisciplines, landbouw en architectuur, en over hun groeiende scheiding sinds de industriŽle revolutie. Het is bedoeld om te leren van agronomen, activisten en planners die hebben nagedacht over de hypothese van een energetische degrowth en over de herschikking en bestendiging van levende gebieden.

Samengesteld uit een historiografische set van 4arten, een reflexief kompas, een grote tijdlijn en een reeks video's, de tentoonstelling Agriculture and Architecture: Taking the Country's Side, geproduceerd als onderdeel van de Lisbon Architecture Triennial, samengesteld door de master Architecture & Experience graad van Ensavt Paris-Est, werd gepresenteerd in de Garagem Sul van het Centro Cultural de Belem van oktober tot februari . Voor zover de inhoud grotendeels is afgeleid van twee cursussen die de afgelopen jaren bij Enac zijn gegeven, is de vertaling naar Epfl, in een geconcentreerd, en enigszins gewijzigde vorm, is een soort thuiskomst.

Door het meten van de milieu-impasse waarin onze wereld zich bevindt, wil deze tentoonstelling een reflectie uitl - beide retrospectief als prospectief - over de nauwe band tussen de tweelingdisciplines landbouw en architectuur, en over hun oorsprong scheiding sinds de industriŽle revolutie. Het is de bedoeling om te leren van agronomen, activisten en planologen die hebben nagedacht over de hypothese van het groen en de haar samenstelling en duurzaamheid van levend territorium.

Samengesteld uit een historiografische set van 4arten, een reflexief kompas, een grote tijdlijn en een reeks video's, werd de tentoonstelling Agriculture and Architecture: Taking the Country's Side, geproduceerd in het kader van de Architectuur Tri nnale van Lissabon en gecureerd door de master Architecture & Experience van Ensavt Paris-Est, van oktober tot februari speelt in de Garagem Sul van het Centro Cultural de Belem. Aangezien de inhoud van de inhoud is van twee cursussen die de afgelopen jaren aan de Enac zijn gegeven, is de vertaling naar de Epfl, in een geconcentreerde en gevolgen gewijzigde vorm, een soort thuiskomst.
Les Halles Saint Gťry
36 Place Saint Gťry
1000 Brussel
Gratis
Elk type publiek

Maandag: van 10:00 tot 18:00
Dinsdag: van 10:00 tot 18:00
Woensdag: van 10:00 tot 18:00
Donderdag: van 10:00 tot 18:00
Vrijdag: van 10:00 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!