Debat : Mensenrechten zijn geen vodje papier

 
Migratiedebat in het kader van de Verklaring van 30 November.
Nicole de Moor studeerde rechten aan de Universiteit Gent en behaalde daaropvolgend een Master of Laws in International and European Law, optie Public International Law aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoeksactiviteiten situeerden zich in het gebied van het internationaal, Europees en nationaal asiel- en migratierecht. Ze ging van 2008 tot 2009 aan de slag als juridisch adviseur bij het Vlaams Minderhedencentrum, nu het agentschap integratie en inburgering, waar ze zich inzette voor etnisch-culturele minderheidsgroepen. Na het afronden van haar doctoraatsonderzoek, was ze werkzaam bij het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (2013-2014). Ze werd in 2020, gevoed door haar verworven kennis en ervaring, kabinetschef van voormalig Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi, wie uiteindelijk de fakkel aan haar doorgaf. Op 28 juni 2022 legde ze dan ook zelf de eed af als Staatssecretaris voor Asiel en Migratie.
Pascal Debruyne is een Belgisch onderzoeker, auteur en opiniemaker over diversiteit, asiel, migratie en integratie.
Hij studeerde moraalfilosofie en behaalde een doctoraat in de politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij werkte van 2017 tot 2019 bij Vluchtelingenwerk, is voorzitter van de raad van bestuur van Uit De Marge en Samenlevingsopbouw Gent, en is bestuurslid van het Vlaams Huurdersplatform en Woongift Gent. Sinds 2019 is hij onderzoeker bij het Kenniscentrum Gezinswetenschappen van de hogeschool Odisee. Debruyne was een van de initiatiefnemers van het Gents Solidariteitsfonds tijdens de coronacrisis van 2020.
In 2019 verscheen 'Sociaal schaduwwerk' van de hand van Pascal Debruyne, Mieke Schrooten en Rebecca Thys. Sinds kort geeft Pascal zijn nieuwste boek uit:' Gezinshereniging onder druk '.

Beiden hebben dus heel wat kennis rond migratie en vluchtelingen. Het belooft een boeiend debat te worden !
Moderatie is in de deskundige handen van Geert Matthys, docent vreemdelingenrecht in de opleiding sociaal werk van de Artevelde Hogeschool.
Bar Edward
Speldenstraat 1
9000 Gent
Gratis
Vanaf 16 jaar
Van Wetter Peter (08/02/2024)

Zaterdag: van 18:30 tot 22:30

2 maart

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!