Echos vanuit de riolen, geluidsintallaties

Tentoonstellingen Echos vanuit riolen, geluidsintallaties
Deze zomer verwelkomt het Riolenmuseum we Lo(u)ve Radio. Dit vrouwencollectief laat de onderaardse stemmen aan het woord. Ontdek hoe 3 geluidsinstallaties de stad boven de grond aanporren vanuit hun schuilplaats diep in de ondergrondse stad.
Lichaamsecho: Ontmoeting met vrouwenstemmen, die van de partners van de rioolwerkers. Deze stemmen, die door de kunstenaars werden bevraagd tijdens hun residentie in het museum, nemen je mee naar een wereld waarin geen enkele vrouw ooit afdaalt.
• Echo vanonder de putdeksels: Deze stemmen werden achtergelaten op een anonieme voicemailbox en vertellen een herinnering of een verhaal om zich ervan te bevrijden. we Lo(u)ve Radio transformeert de verhalen, dankzij de zachtheid van het water en een poëtische pirouette. Dat levert nieuwe, zachtere of lichtere verhalen op. Met Anne Lepère.
• Echo vanuit het water: Dit concert, opgenomen op 24 juni 2021, in de koker van de overkapte Zenne, wordt begeleid door een klank- en voorstellingsritueel van de wolvinnen. Een klankschrijn voor een ontmoeting met de vergeten stem van de Zenne. In samenwerking met Myriam Pruvot.

Elke installatie werd bewerkt tot een audio-/podcastcreatie en is hier beschikbaar binnenkort

WE Lo(u)ve Radio zag het licht in 2018 en is een project dat voornamelijk wortelt in de wereld van radio en geluid. Op deze kweekgrond, die regelmatig verrijkt wordt door de samenwerking met andere klankkunstenaressen, gedijen Aurélie Brousse en Jeanne Debarsy uitstekend.


Het bezoek aan de geluidsinstallaties is inbegrepen in de toegangsprijs van het museum, zie onze tarieven.
Door de coronamaatregelen moet je je bezoek reserveren via onze website.
RiolenMuseum
Anderlechtsepoort
1000 Brussel
8€, 6€, 4€, gratis
Vanaf 7 jaar

Dinsdag: van 10:00 tot 17:00
Woensdag: van 10:00 tot 17:00
Donderdag: van 10:00 tot 17:00
Vrijdag: van 10:00 tot 17:00
Zaterdag: van 10:00 tot 17:00

Van 3 juli tot 2 oktoberNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!