Erfgoeddag 2024: een duik in de geschiedenis van inflatie

 
Op zondag pril opent het museum uitzonderlijk haar deuren ter gelegenheid van Erfgoeddag. Faro, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, koos dit jaar ďthuisĒ als thema. We toveren het atrium om tot een salon, waar je alles te weten komt over inflatie en de impact ervan op ons dagelijkse leven.

Welkom in ons salon, in het museum van de Nationale Bank van BelgiŽ. Neem gezellig plaats en ontdek in onze animatievideo welke dagelijkse producten vroeger en nu werden gebruikt om het inflatiecijfer te berekenen. Bekijk zeker ook onze collectie spaarpotten en leer over het belang van sparen.

In de kinderhoek naast ons salon kunnen jonge spaarders zelf een spaarpot in elkaar knutselen en versieren. Nog niet genoeg gekregen van inflatie? Sluit dan aan bij een van onze gratis rondleidingen en ontdek hoe inflatie de consumptie van de huishoudens heeft beÔnvloed door de eeuwen heen.WANNEER: Het museum opent met Erfgoeddag de deuren op zondag pril, van 9u tot en met 17u. De rondleidingen over de geschiedenis van inflatie gaan door om 10u30, 13u30 en 15u (Nederlands) en 11u, 14u en 15u30 (Frans) en duren elk ongeveer 30 minuten.

VOOR Wie: Iedereen die ons museum op zondag wil ontdekken.

PRIJS: Ook tijdens Erfgoeddag zijn de toegang tot het museum en de rondleidingen Gratis.
Gratis
Vanaf 4 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!