Expo Bert Verleysen

In januari kan je in eetcafé van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Bert Verleysen.

Bert Verleysen (°1951 - Munsterbilzen) noemt zichzelf geen kunstenaar, maar een onderzoeker. Als gepensioneerde werkt Bert aan een doctoraat bij Uhasselt rond “mensen zijn toch rare wezens, ze zijn er zo graag bij, maar ze zijn zo onhandig in omgaan met verschillen.” Hoe je naar verschillen tussen mensen kijkt, hangt van je gekleurde bril af. Schurende ontmoetingen verdwijnen als je afstapt van je-eigen-groot-gelijk ! Laat dat nu juist zijn waar het in kunst, en vooral abstracte kunst om gaat.

"Ik ben geďnspireerd door het werk van Martin Ademola. De eerste sessie van een workshop begon met: “als je voor een workshop komt zit je fout hier, dit hier is een speel-shop”. Al gaande weg kreeg ik voor mijn werk een opmerking als: “Laat je eigen denkbeeld van wat je wil maken los, speel met kleur en vorm, breng variatie in je penseeltrekken en laat het beeld komen zoals het komt.”
Het is dat gevoel in kunst maken dat ik wil meenemen in mijn onderzoek rond samenleving vormen. Kijken als een kind, onbevangen genieten van het wonder van de wereld daarbuiten zonder te oordelen. Tijdens deze tentoonstelling kan je kennismaken met mijn eerste stappen in de wereld van kleur en vorm, als een uitnodiging aan jou om samen verder te schrijven aan dit kleurrijke en nog vormloze verhaal."

De opbrengst van deze tentoonstelling gaat naar Bert’s pluskleindochter Joke. Zij gaat in voor een inleefreis van 14 dagen naar India, ook om met andere ogen naar de wereld te kijken. Toevallig dan het Oosten, nog zo een passie van Bert. Een onderdompeling in een andere cultuur leert je, zoals contact maken met verf en kleur, anders kijken naar je-eigen-groot-gelijk.

Expositie:
Je kan de expo bezoeken tot en met zondag anuari op volgende momenten:
• Woensdag: 11:00-18:00
• Donderdag: 11:00-0
• Vrijdag: 11:00-0
• Zaterdag: 11:00-0
• Zondag: 11:00-0

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 1nuari om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Bert Verleysen kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 18 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 1ar betalen 1ro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.

Reserveer je plaats op 01.4 of
Waar :
De Bottelarij in de Oude Brouwerij Van Ulbeek
Ulbeekstraat 21
3830 Wellen
Tarief :
Gratis
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.debottelarij.be
accessibility

Woensdag: van 11:00 tot 18:00
Donderdag: van 11:00 tot 21:00
Vrijdag: van 11:00 tot 21:00
Zaterdag: van 11:00 tot 21:00
Zondag: van 11:00 tot 21:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Expo Frank Coenegrachts
(Van 5 2020 tot 27 september 2020 - Wellen)
Elise Ka Kunstgalerij
(Hasselt)
Bruegelmuseum
(Peer)
ArtHouse
(Chaudfontaine)
M-Museum
(Leuven)