Havoc - Antigone / Haider Al Timimi

 
In Havoc neemt Haider Al Timimi de kracht van die stoorzenders onder de loep. De rauwe explosieve energie van hiphop vormt hierbij de leidraad. Met een cast van b-boys en b-girls van topniveau onderzoekt Al Timimi via dans en muziek wat de disruptieve én constructieve kracht van chaos kan zijn. Op de tonen van ‘The Revolution Will Not Be Televised’ van protestdichter Gil Scott-Heron, gestuwd door woede en hoop.

New York, begin jaren zeventig. De South Bronx staat in brand, letterlijk en figuurlijk. De middenklasse heeft er zich uit de voeten gemaakt; de economie stort in; gebouwen staan leeg, worden gesloopt of in brand gestoken; bendes maken de straten onveilig; zestig procent van de jongeren is werkloos. Ze hebben geen geld om naar een club te gaan, dus palmen ze de straten in met hun sound systems en stukken karton. Ze leggen een vloer en dansen op de break. Ze schrijven hun namen op de muren, ze uiten hun ongenoegen op muziek. Hun verzet tegen het establishment groeit uit tot een cultuur: hiphop.

Het zijn kleine haarden van chaos, die via een rimpeleffect de wetten en wetmatigheden van onze wereld trachten te doorbreken. Of het nu gaat om zonnestelsels of om politiek, om families of om economie: systemen hebben de neiging om zichzelf in stand te houden, zelfs ten koste van de organismen die er deel van uitmaken. De stoorzenders die die systemen ontregelen, zijn uitgerekend de factoren die zorgen dat ze in beweging blijven en veranderen.

i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen
Theater Arsenaal
Ingang Via de Brug Aan Het Dijlepad in de Kruidtuin
2800 Mechelen
Pay What You Can: € 7 - 12 - 16 - *18* - 20 - 24 / UiTPAS met kansentarief: € 3,50
Vanaf 16 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

De Goblinkoning
(Van 20 2024 tot 21 april 2024 - Wilrijk)
Harmony van Cie Fany Ducat
(Van 16 tot 26 april - Brussel)
Genoeg
(Van 20 tot 21 april - Anderlecht)
BreinBallet
(Van 19 tot 28 april - Sint-Niklaas)
Fancy Fair
(Van 19 tot 27 april - Kapellen)