Het Feest in de Warande in Brussel 75ste verjaardag van de Bevrijding

Herbeleef de vreugde van de Bevrijding en kom naar Brussel voor de Nationale feestdag! Neem je Belgische vlag mee en toon je getrouwheid aan ons land en de Koninklijke familie. Muzikale folklorestoet, bezoek van talrijke instituties en musea staan op het programma op zondag uli . Het ‘Feest in de Warande’, georganiseerd door de Vereniging ter Bevordering en Promotie van Brussel zal zich uitstrekken van het Justitiepaleis, door de Regentschapsstraat en het Warandepark tot aan het parlementsgebouw.

U kan er genieten van talrijke gratis animaties van 10 tot ur. Onmisbare trekpleister is zoals elk jaar het ‘Politiedorp’ van de federale en lokale politie aan het Poelaertplein.

Defensie stelt je een waaier van activiteiten voor in de Regentschapsstraat. Je ziet er talrijke animaties en initiaties. Een dorp van de civiele hulpdiensten wordt georganiseerd door Ibz. De civiele bescherming, de Dbdmh, B-Fast, het Rode Kruis en de jonge brandweerlui zullen aanwezig zijn. De “Phenomenal Truck” van de Kanselarij van de Eerste Minister zal aanwezig zijn om jou een ander België te doen ontdekken.

De musea, eredienstplaatsen en talrijke instellingen zullen die dag open zijn; de Grote Synagoge van België, de Kerken, het Rekenhof, de Musea en de Protestantse Kapel. Aan het Koningsplein vind je de stand van de Europese Commissie ‘BEL-Europa’. Kom je met kinderen? Dan moet je zeker naar het Warandepark waar talrijke kinderanimaties doorgaan.

De voertuigen van de 101 Airborne – 3ng, waaronder Jeep Willys, de Dodge Wc5e Half Track, alsook de voertuigen van de oude Rijkswacht, en een bivouac met acteurs in kostuum van 40-45. Beleef een dag in deze fascinerende en belangrijke tijd voor de geschiedenis van ons land.

Het feest wordt beëindigd met een prachtig vuurwerk dat om ur zal afgestoken worden vanuit de tuinen van het Paleis der Academiën, dankzij de steun van de Kanselarij van de Eerste minister. Het publiek wordt verwacht op het Paleizenplein. Toegang enkel via het Koningsplein en de Koningsstraat.

Het ‘Feest in de Warande’ gebeurt in samenwerking met de Kanselarij van de Eerste Minister, het Ministerie voor Binnenlandse Zaken, de Europese Unie, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Defensie en de Stad Brussel. Een onvergetelijke dag die je zeker niet mag missen! Alle aangeboden animaties zijn gratis.

www..be
Waar :
Du Parlement Fédéral à la Place Poelaert
Van het Warandepark tot het Poelaertplein
1000 Brussel
Tarief :
Gratis
Publiek :
Vanaf 6 jaar
Internet :
http://www.20kmdebruxelles.be
accessibility

Zondag: van 10:00 tot 23:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.