Historische activiteiten aan de voet van de Butte du Lion

Bij de herdenking van de Slag bij Waterloo zijn de buitenactiviteiten, die het succes van het afgelopen seizoen hebben gemaakt, hervat met aanpassingen om de veiligheid van bezoekers te garanderen:
- Demonstraties met geweervuur door gemaskerde kanonniers.
- Begeleid en individueel bezoek aan het bivak aan de voet van de Lion's Mound.
- Nieuw in : Workshop Women of the Empire: vivandi re, cantini re, female soldaten Oorlog is niet alleen een mannenverhaal!
- Nieuw in : Attack of the Immortals: de Imperial Guard hapert in Waterloo. Een Belgische jager brengt op de avond van 18 juni deze ondenkbare retraite tot in de puntjes terug.

Nieuw in : activiteiten voor jong en oud in de Ferme d Hougoumont
Vanaf zaterdag ei krijgt jong en oud de kans om onze gloednieuwe educatieve boerderij te ontdekken. Twintig jaar nadat de laatste boerderij werd gesloten, is het logisch dat de dieren hun plek vinden in Hougoumont. De dieren die daar worden geÔntroduceerd, zijn geselecteerd in overeenstemming met de geschiedenis van de plaats. Om deze bedreigde diersoorten te helpen behouden, zijn er bepaalde rassen uitgekozen, zoals de 6 Ardense paarden of de uzenkonijnen van Vlaanderen. Andere dieren, waarvan sommige veel pijn hadden, werden opgevangen als onderdeel van een adoptiecentrum: 1 baby, 1 haan, iten, hapen en rkens.
Waar :
Mťmorial de Waterloo 1815
Route du Lion, 1815
1420 Eigenbrakel
Tarief :
18/9 / gratis - 10 jaar oud
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
https://www.waterloo1815.be
accessibility

Zaterdag: van 10:00 tot 18:30
Zondag: van 10:00 tot 18:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!