Introduction to visceral and abdominal massage

Introductie in viscerale en buikmassage. Een intensieve cursus voor massagebeoefenaars met specifieke massagetechnieken die de precisie en effectiviteit van (buik)massages duidelijk verbeteren.

De viscera bevinden zich helemaal in de kern van ons lichaam en zijn, samen met ons zenuwstelsel, een primaire bron van leven. Ze zijn het centrum van onze structuur, onze emoties, onze biochemie en onze levensenergie. Er zijn meer dan 100 miljoen neuronen in de buik, meer dan in de ruggengraat, en ons enterisch zenuwstelsel is een primaire bron van onze intuïtie en ons “buikgevoel”.
Als we bezorgd of van streek zijn, dan is het ons natuurlijke instinct om onze zachte onderbuik te beschermen en emoties daar in te proppen, wat in heel het lichaam op vele lagen problemen geeft. De zachte spieren van de onderbuik trekken samen, en trekken op het omringende mesenterium en de omliggende fascia, wat niet alleen buikpijn maar ook rugpijn veroorzaakt. Bovendien kunnen operaties in alle richtingen verstoringen en vergroeiingen in de buikfascia en de buikspieren veroorzaken. Het is ironisch dat dit gebied, dat zo belangrijk is voor healing, vaak over het hoofd gezien wordt bij massage.

Net omdat de buik zo gevoelig en kwetsbaar is, is ze ook zo ontvankelijk is voor veilige, rustgevende en voedende aanraking. Via aanraking kunnen we het enterisch zenuwstelsel en de zachte onderbuik kalmeren en zo golven van diepe ontspanning doorheen het hele lichaam sturen. We kunnen de zachte spieren van de darmen ontspannen, wat pijn vermindert, de spijsvertering verbetert en het trekken van de fascia in de rug en andere gebieden van het lichaam verzacht. Soms kunnen we post-operatieve vergroeiingen weer uit elkaar halen, wat balans creëert en ervoor zorgt dat beweging in de kern van het lichaam vergemakkelijkt wordt.
In deze workshop zul je eenvoudige en efficiënte buikmassagetechnieken leren die je gemakkelijk in je eigen massagepraktijk kan integreren. Je leert de basislayout van een aantal belangrijke anatomische structuren in het buikgebied en je leert ook hoe je die kan identificeren, palperen en behandelen. Deze workshop zal je buikmassages meer verzachtend, intelligenter en effectiever maken. Je zult je klanten kunnen helpen om een diepere staat van ontspanning te bereiken en je zult in staat zijn hun pijn te verlichten, hun spijsvertering te verbeteren en diep structureel onevenwicht te helpen vrij te maken.

"I was expecting a belly massage class and walked away with a deep understanding of the abdomen. This class was incredible." - kc Johnston, Lmp and Doula

I felt comfortable and happy. It was fun !" -Laura Muir

Deze workshop wordt in het Engels gegeven, waar nodig wordt af en toe naar het Nederlands vertaald (niet alles kan naar het Nederlands vertaald worden, alleen hier en daar een woord of een zin, dus basiskennis Engels is wel noodzakelijk).
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
160 euro
Vanaf 18 jaar

Donderdag: van 9:30 tot 18:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Tai chi beginners
(Van 22 april 2021 tot 1e juli 2021 - Antwerpen 1)
Mindfulnesstraining basis-online
(Van 22 april tot 24 juni - Antwerpen 1)
Kundalini Yoga
(Van 21 april tot 23 juni - Antwerpen 1)
Mediteren kan je leren
(Van 21 april tot 2 juni - Antwerpen 1)
Yoga voor kinderen
(Wijnegem)