Jan De Wilde 80

 
In kader van haar 50 jarig bestaan organiseert vzw ’t Uilekot een concert van Jan De Wilde in cc De Steenoven.

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Zijne Aaigemse Hoogheid is een overlever van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstzangers en trekt nog – quasi – volle zalen. Alsof het niks is. Dat is het wel natuurlijk. Hij koestert wie hij was en is. Meneer De Wilde schreef en vertolkte liederen die tot onze culturele ziel behoren: ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ en zijn persoonlijke favoriet ‘Zussen’. ‘Joke’ werd in 1970 dan weer een instant-culthit, al kon de Vlaamse goegemeente er niet mee lachen. De zin ‘trek je wit jurkje uit’ deed de wangen blozen. 50 jaar later is ‘Joke’ steevast een hoogtepunt bij de concerten.

Voor de tournee van - gaat Jan graven in vroeger werk en geeft hij verborgen parels een plekje in de liedjeslijst, naast de klassiekers natuurlijk ! Live blijft Jan De Wilde … euh, vooral Jan De Wilde. Witgallig, zilvergrijs, met eigenwijze humor als ambacht en met liedjes die heerlijke verhaal-miniatuurtjes zijn, muzikaal ijzersterk afgewerkt.

Meer dan ooit is het podium dé bio-toop voor Jan de Wilde. Hij wordt geruggensteund door een fameuze bende muzikanten. De 80-tour is Jans manier om dankjewel te zeggen aan publiek, media en organisatoren, omdat hij zijn lange leven kon bouwen op liedjes schrijven, op zingen en spelen. Leden van 't Uilekot hebben korting op de toegangsprijs.
Cc de Steenoven
Kerkkouter 40
9550 Herzele
Reserveren is verplicht
€25
Vanaf 14 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Bluesy Jams ~ muzikaal vrij podium
( 21 april - Herzele)
Benefietconcert met the A-ties
( 20 april - Sint-Amandsberg)
Taylor Swift komt naar Popcorn Café
(Van 15 maart tot 1e september - Mechelen)
NightShift - A Journey through the 80s
( 19 april - Kortrijk)
Cultuurcafé: Compact Disk Dummies
( 19 april - Mechelen)