La Calandria trio (Mexico) & Karina Clavijo y las damajuanas (Ecuador) + Fandang

La Calandria trio verenigt drie jonge muzikanten uit Jalapa, Veracruz, Mexico, met een passie voor de son jarocho, de typische muziek van dit gebied rond de golf van Mexico, dat ooit bekend werd dankzij het nummer ĎLa Bambaí. Alhoewel La Calandria trio beÔnvloed is door verschillende andere muziekgenres zoals jazz, blues of symfonische muziek, ligt hun hart bij de muzikale en poŽtisch rijkdom van de fandango son jarocho die ze leerden van de oude meesters. Op instrumenten als de harp, de jarana, de leona en uiteraard zang creŽren Alejandra Paniagua, Raymundo Pavůn en Arantxa PelŠez een eigen klank die de eigen teksten over teksten over het leven in Mexico begeleiden.

De Ecuadoraanse zangeres, songwritester en onderzoekster, Karina Clavijo is een actieve voorvechtster van de Afro-Ecuadoriaanse muziek uit de Esmeraldas regio in het noord-oosten van Ecuardor. Het belangrijkste instrument is de marimba, samen met trommels en andere instrumenten die specifiek zijn voor deze regio, zoals de bombo en de cununo en wordt gespeeld tijdens religieuze ceremonies en feesten. Typisch is de vraag-antwoord zang en ritmes als de currulao, bambuco en de andarele. Met Las Damajuanas brengt Karina Clavijo een vrouwelijke boodschap van strijd en gelijkheid door middel van opzwepende ritmes.

Na de concerten gaan we verder met een fandango jarocho in de foyer, door de groep La Calandria. De Fandango Veracruzano, ook bekend als Fandango Jarocho, is een populair festival dat traditioneel wordt gehouden in het centrum en ten zuiden van de staat Veracruz in Mexico. Fandango brengt muzikanten en dansers uit de regio samen om te improviseren: muziek, poŽzie en dans afwisselen elkaar af op het feest dat een paar uur tot meerdere dagen kan duren.

Muzikanten en dansers die willen deelnemen aan deze traditionele jam zijn welkom.
Waar :
Muziekpublique
Moliere Theater, Naamsepoortgalerij Bolwerksquare 3
1050 Elsene
Tarief :
12/14 euros
Publiek :
Vanaf 3 jaar
Internet :
https://muziekpublique.be/concerts/20190928-sonamos-la-calan

Zaterdag: van 20:00 tot 22:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Ligconcert 'Avontuur'
( 14 augustus - Torhout)
Ligconcert 'Eyes'
( 26 augustus - Torhout)