Les dessous lesbiens de la chanson & Djette set - PrideFestival

Naargelang het tijdperk is de vrouwelijke homoseksualiteit keer op keer of tegelijkertijd gestigmatiseerd, ontkend, onzichtbaar gemaakt. Maar in het chanson werd een weg gevonden om erover te praten, hetzij in bedekte termen hetzij cru. En van Suzy Solidor tot Chris en ook Barbara, Brigitte Fontaine, Marie Paule Belle, Juliette Armanet en vele anderen, tot in de Club Dorothée, heel wat vrouwelijke stemmen hebben het in alle toonaarden gezongen.

Léa Lootgieter en Julie Feydel zullen tijdens deze avond de geschiedenis van die liederen van 19ot vandaag verkennen. Vergeten voor sommigen, wereldbekend voor anderen, ze zitten allemaal vol mooie lesbische ondertonen.

Daarna zal de avond verdergaan met een dansavond met Djette Franz.

Op het programma:
19u: Opening bar, onthaal en buffet (vrije bijdrage).
19u30- 0: Avond "De lesbische bedekte zijden van het chanson" door Léa Lootgieter (co-autrice) en Julie Feydel (illustratrice) en boeken signeren
– 1u00: Dansavond met Djette Franz.

Dit project wordt georganiseerd in samenwerking met L-tour en Le Crazy Circle.

Taal: Fr
inschrijving: /
Toegankelijkheid * : trappen aan de inkom en/of toiletten

* Toegankelijkheid: Dit heeft te maken met de bereikbaarheid voor personen met een beperkte mobiliteit. Dit jaar, zetten we een systeem van “buddies” op poten voor wie graag begeleiding krijgt van een vrijwilliger. Meer info op rainbowhouse.be.

Disclaimer Covid19: Alle PrideFestival activiteiten zijn nog steeds aan verandering onderhevig. Alle wijzigingen zullen worden gecommuniceerd op de Facebook-evenementen, evenals op de RainbowHouse-website.
Waar :
The Crazy Circle
Rue du Prince Royal 11
1050 Ixelles
Tarief :
Gratis
Publiek :
Vanaf 16 jaar

Zaterdag om 19:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!