Longing for your Blue Embrace

De zomertentoonstelling “Longing for your Blue Embrace” toont recent beeldend werk van Emmy Asakura. De Belgische kunstenares heeft een kunstproject in situ rond de figuur van Maria uitgewerkt voor de Gasthuiskapel te Borgloon.

De Gasthuiskapel die oorspronkelijk aan Maria werd gewijd, vormt de perfecte locatie voor een zomertentoonstelling waarin Emmy Asakura het vrouwelijke stereotype van de Heilige Moeder Maria onderzoekt. De Belgische kunstenares met Japanse roots is geďntrigeerd door de figuur van de Heilige Maria en plaatst in haar recente werk de madonna in al haar ambiguďteit opnieuw in de kijker. In de historische kapel presenteert ze naast schilderijen ook opmerkelijke installaties rond de moederfiguur met de kleur blauw als hoofdtoon. Ze laat zich iconografisch inspireren door de Mariale iconografie zoals we ze kennen via Maria-beelden in kerken en kapellen of via oude bidprentjes.

Emmy Asakura (°196s een Belgische kunstenares die woont en werkt in Tervuren. Zij schildert voornamelijk - al of niet in combinatie met foto’s, Japanse stoffen of rijstpapier - op doek of paneel van verschillende formaten, maar maakt eveneens installaties. Asakura’s schilderijen balanceren tussen figuratie en lyrische abstractie en zijn het resultaat van een fysiek intense schildersact. Haar beeldend werk bezit een sterke autobiografische inslag en werd beďnvloed door verschillende culturen en lange verblijven in het buitenland. Zo onderzoekt ze specifieke concepten als de Maria-figuur, lichamelijke identiteit en vrouwelijkheid. De kunstenares wordt vertegenwoordigd door Husk Gallery, een nieuwe kunstgalerie in Rivoli Brussel.
Waar :
Gasthuiskapel Borgloon
Graethempoort 3 Bis
3840 Borgloon
Tarief :
Gratis
Publiek :
Vanaf 6 jaar
Internet :
https://www.huskgallery.com
accessibility

Zaterdag: van 14:00 tot 18:00
Zondag: van 14:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Tentoonstelling van schilderijen,tekeningen en sculpturen
(Van 6 2019 tot 27 oktober 2019 - Wimmertingen)
Trudo in pastel, nu weer in Sint-Truiden
(Van 7 september tot 23 oktober - Sint-Truiden)
Elise Ka Kunstgalerij
(Hasselt)
ArtHouse
(Chaudfontaine)
Bruegelmuseum
(Peer)

Andere categorie:

Zijdeschilderen (workshop) (Kermt)
Negatief schilderen/mixed media (tweedelige workshop) (Kermt)