Medicine Cannabis hoe zit dat nu ? Een wetenschappelijke benadering

Ditmaal een benadering vanuit de wetenschap
Cannabis wordt wel eens beschreven als een wondermiddel tegen onder andere pijn. Terecht of zit het effect vooral tussen de oren ? Wat kan medicinale cannabis dat de klassieke en minder omstreden geneesmiddelen niet kunnen ? En waar zit de angel onder het gras ?
Je komt het hier en nu te weten van een specialist, Prof.dr. Jan Tytgat – toxicoloog aan de Kuleuven legt het uit.

Wat kan medicinale cannabis dat de klassieke en minder omstreden geneesmiddelen niet kunnen ? En waar zit de angel onder het gras ?
Jan Tytgat is gewoon hoogleraar in de Toxicologie en hoofd van het Laboratorium voor Toxicologie en Farmacologie van de ku Leuven. Hij is Bachelor en Master in de Farmaceutische Wetenschappen en behaalde een doctoraat in de Fysiologie aan de Medische Faculteit van de ku Leuven. Van 1990 tot 199rbleef hij aan de Harvard Medical School (Boston, Usa) als postdoctoraal onderzoeker.
Hij onderwijst toxicologie in de Faculteit Geneeskunde, Farmaceutische Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen en ook zijn onderzoek strekt zich over deze verschillende faculteiten uit. Hij is directeur van de afdeling ‘Biopharmaceutical Sciences’ van Leuven Research & Development (LRD), een bio-incubator voor het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen.
Jan Tytgat heeft meer dan 170 peer-reviewed artikels in internationale wetenschappelijke tijdschriften op zijn naam staan en hij heeft ook verschillende prijzen ontvangen, zoals de Prijs van de Onderzoeksraad van de ku Leuven en de internationale Dr. E. Delcroix-prijs van het Vlaams Instituut voor de Zee, deze laatste voor zijn onderzoek in het domein van Cnidaria-vergiftiging en onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen vertrekkend van mariene systemen en organismen.
Hij is een veelgevraagde spreker voor nationale en internationale lezingen, is lid van verscheidene wetenschappelijke verenigingen en redactieraden en treedt op als consultant voor bedrijven in de farmaceutische en biotech-sector.
Jan Tytgat staat ook aan het hoofd van het laboratorium voor forensische toxicologie, in opdracht van het Ministerie van Justitie.

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.
Waar :
Welzijnscampus Turnhout
Stationstraat 80
2300 Turnhout
Tarief :
Leden gratis + 2,5 euro voor koffie, fris , thee , onbeperkt -Niet leden € 5 ( + 2,5 euro koffie, fris , thee , onbeperkt )
Publiek :
Vanaf 18 jaar
Internet :
http://www.tlichtpuntje.be
accessibility

Zaterdag: van 13:30 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Infosessie: 'LEIF: Levenseinde Informatieforum'
( 8 juni - Willebroek)
Nocturne in expo Antarctica + voordracht over expeditie
( 4 juni - Brussel)
Reanimatie met een Aed
( 30 mei - Oudenburg)