Middeleeuws feest van Bouillon

Hoort dit beste mensen ! Doe deze zomer een stap van 1000 jaar terug in de tijd en kom feesten zoals ridders in Bouillon.

Ambachtelijke markt
Op het ' Esplanade du Château ' zijn er verschillende middeleeuwse ambachtslieden die U uitnodigen om hun lokale producten te ontdekken. Een plezier zowel om te proeven als om te zien. Deze markt duurt twee dagen.

Animaties in de stad

Op zaterdag en zondag lopen er verschillende middeleeuwse en mythische groepen in de stad rond vanaf 14 uur. Ze spelen kleine scenes op de verschillende pleintjes in de stad. Op zaterdag vertrekt er vanaf de brug van Cordemois een ongelooflijke stoet van ridders, gewapende mannen vikings … op het ritme van ministrelen doorheen de stad.

Middeleeuws kamp

Voor de zevende maal staat er op de Bisschopsweide een echt middeleeuws kamp. Hier ontdekt U 10 eeuwen geschiedenis, begeleid door adel, ridders, ambachtslieden, boeren enz… Dit jaar zijn er verschillende groepen zoals : De metgezellen van de witte leeuw, de boogschutters van Cervia, De Verleden Tijd, de Reynaert Ridders en nog veel meer.

De burcht

Het versterkt kasteel is het centrum van het feest. Andere groepen verwachten U voor duivelse gevechten (zaterdag en zondag). Onze valkenier is ook van de partij. Kom de vlucht van koninklijke arenden, gieren en valken bewonderen. Op zaterdag kunt U genieten van een heerlijk varken aan het spit. Na het festijn is er concert op het ereplein van het kasteel.

Vuurwerk

De festiviteiten van zaterdag eindigt in een apotheose door een indrukwekkend vuurwerk dat afgeschoten wordt vanaf de Oostenrijkse toren.

Tarieven

De animaties in de stad zijn gratisch. Het ingangsticket ' Médiéval ' geeft U recht tot de animaties en festiviteiten in de burcht.
Waar :
Château Fort
Esplanade Godefroy, 1
6830 Bouillon
Telefoonnummer :
061464202
Tarief :
Volwassene: 10€; Kind, student: 8€
Publiek :
Vanaf 4 jaar
Internet :
http://www.bouillon-initiative.be

Zaterdag: van 10:00 tot 23:30
Zondag: van 10:00 tot 18:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Fakkeltochten in het kasteel van Bouillon - Zomer Vakanties
(Van 1e juli 2018 tot 31 augustus 2018 - Bouillon)
Récréalle
(Alle)
Be Cap ! Be Nature ! Be CapNature
(Bertrix)
Loop in het bos en schattenjacht
(Van 14 september 2018 tot 1e november 2019 - Daverdisse)
Op het spoor van de Europese roofdieren
(Van 6 juli tot 17 augustus - Han-sur-Lesse)