Nachtuilen in het Museum

Wanneer? Zondag pril (10-17u)
VOOR Wie? Een uitstapje voor alle museumliefhebbers ! Voor de kinderen voorzien wij een knutselactiviteit.
DUUR? Circa 45 minuten
PRIJS? Gratis
HOE Reserveren ? Reserveren via mail () of telefoon (01 6).

De nachtuil ontwaakt en strekt zijn vleugels uit over het museum van de Nationale Bank. Als persoonlijke bewaker van het museum weet onze nachtuil natuurlijk alles over onze collectie en de geschiedenis van de Nationale Bank. Maar hij is altijd wel te vinden voor een wedstrijdje en daagt de bezoekers uit met een quiz! Ga op wandel in ons museum, beantwoord zoveel mogelijk quizvragen juist en bewijs dat ook jij een wijze uil bent! Even genoeg van de thematische wandeling? Maak dan met het hele gezin je eigen nachtuil. Misschien lijkt hij wel op de uil van Athene, die wordt afgebeeld op de Griekse drachme én op de Griekse euro!

Wanneer de avond valt, hult het gebouw zich in een ander licht. Overdag dringen de zonnestralen door onze centrale 19de-eeuwse glaskoepel en zorgen zij voor een indrukwekkende lichtinval in het museum, maar ’s avonds domineert het maanlicht en creëert zij een mysterieuze sfeer.

Aanschouw ook onze gotische waterspuwers, die door de duisternis vervellen tot fantasierijke monstertjes. Ze lijken wel rechtstreeks uit onze dromen te zijn ontsnapt!
Klinkt het een beetje eng? Geen paniek! Ons museum is ‘s nachts in goede handen (of poten) van onze stoere en onbevreesde nachtuil ! Met haar zotte en grappige avonturen maakt zij van het museum een gezellig avondclubje!

WIN-WIN-WIN!
Om ons museum in een nachtelijke sfeer te hullen, krijgt elk kind dat met een uilenmasker binnenkomt een toffe beloning van ons! Ga naar de website van ons museum voor voorbeelden van uilenmasker : www.nbbmuseum.be
Museum van de Nationale Bank van België
Warmoesberg 57
1000 Brussel
Gratis
Vanaf 4 jaar

Zondag: van 10:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!