Pierke en het Geheim van de Trollenput

 
Het is kermis in Vijvekapelle, een vredig dorpje op het platteland. De rust wordt er echter verstoord door vreemde wezentjes. Als er op de koop toe nog een jonge vrouw verdwijnt gaan de poppen aan het dansen. Verschillende personen gaan op zoek naar haar. Uiteindelijk snelt Pierke van Gent ter hulp. Hij belandt in een avontuur vol spanning en humor.
Wil je weten of hij er al dan niet in slaagt om het mysterie op te lossen, kom dan zeker kijken.

Koninklijk Poppentoneel Festival is een traditioneel Gents poppentheater dat een vast programma aanbiedt tussen begin oktober en eind maart.
Het repertoire bestaat uit dromerige sprookjes, eigen werk, stukken uit de rijke Gentse poppenspelgeschiedenis en producties vol spanning en humor. Koninklijk Poppentoneel Festival tovert telkens weer een nieuw stuk uit zijn poppenzolder tevoorschijn. Deze telt meer dan 600 poppen, tientallen decorstukken en rekwisieten, allemaal eigen werk en handgemaakt !
Pierke van Gent en zijn vrienden trakteren het publiek op een portie onvervalste Gentse traditie. Hun fratsen hebben de tijd getrotseerd en blijven verrassend actueel. Het maakt zowaar deel uit van ons Cultureel erfgoed !
Het gezelschap wordt nog steeds door dezelfde familie gerund, van vader op zoon, op kleinkind, de nieuwe generatie laat een frisse wind waaien.

Het vaste theater bevindt zich in de Moriaanstraat 65 te 9050 Ledeberg op nauwelijks raten van het Kerkplein van Ledeberg. Het is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, de fiets, of met de wagen, op 10 min stappen van de parkeertoren. De voorstellingen beginnen om 15u00 (deuren open om 14u30).

Het theater speelt om de 14 dagen, telkens op zondagnamiddag een familievoorstelling.
Jaarlijks staat ook een 3-daagse voor volwassenen op het programma.
Het gezelschap kan ook geboekt worden om voorstellingen op verplaatsing te spelen.

Alle info en het programma kunnen worden gedownload via de webstek www.festival-poppentoneel.be. De bezoekers kunnen er ook inschrijven op ‘Pierkes Nieuwsbrief’ om op de hoogte te blijven van alle acties.

Tot binnenkort bij Koninklijk Poppentoneel Festival
Koninklijk Poppentoneel Festival
Moriaanstraat 65
9050 Gentbrugge
6,50€ - mindervaliden 5,50€ - Uitpas kansentarief kan als je boekt via Uitbureau.be
van 3 tot 12 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Bok (6+) - Batmat
( 24 april - Brussel)
Bas les pattes
( 28 april - Elsene)
Klankennest Concert
( 28 april - Brussel)
Mini D Festival: Ma Part d'Ombre
( 27 april - Elsene)