5 ritmes dans - open avond

 
5 Ritmes dans cursus, open avond in Antwerpen
Mindful bewegen: een zalig ontspannende manier om wat meer uit je hoofd en in je lichaam te komen. Voor iedereen die graag beweegt.

We leven in een cultuur waarin veel te weinig bewogen wordt. Ons lichaam is gemaakt om te bewegen, maar de meesten onder ons leiden een zittend leven. Een groot deel van de dag staren we naar computerschermen of zitten we in de auto. Van al dat zitten worden we alleen maar stijver - en niet alleen onze spieren maar ook ons denken en voelen. We leven als het ware volledig in ons hoofd.

Het idee achter deze bewegingsmeditatie is om ons uit ons hoofd en denken te halen, ons te herinneren dat we meer dan ons hoofd zijn, dat we armen, benen, een heel lichaam hebben dat kan bewegen en waar we misschien een beetje voeling mee kwijt geraakt zijn. En een lichaam dat niet beweegt is als een huis dat niet bewoond wordt (om van hart en ziel nog maar te zwijgen). Het lichaam in beweging brengen helpt om onze geest tot rust te brengen en ons hart weer tot leven te laten komen.

De 5 ritmes zijn een eenvoudige dansmeditatie, hier en nu, een dansvorm die geschikt is voor iedereen (het gaat niet om de juiste passen, getrainde spieren of uiterlijk vertoon maar om de expressie van ons unieke zelf). Het dansen van de ritmes geeft je energie, brengt je in balans en verbetert je conditie (zowel fysiek als psychisch) en je voelt je achteraf altijd lichter.
De 5 ritmes (vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte) zijn als een golf, één doorgaande stroom van energie; ieder ritme vloeit over in het volgende. De dans van de ritmes is een weg, een oefening.
Als danser zoek je naar heelheid, healing, integratie van lichaam, hart en ziel. Dat zie je in je dans, die uniek is en altijd anders.

Iedereen is welkom !
Geen enkele dans- of andere ervaring nodig.
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
Reserveren is aangeraden
17
Vanaf 18 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Afrobraziliaanse dans gent
(Van 6 maart 2023 tot 1e mei 2023 - Gent)
Braziliaanse dans: forro, bolero, samba de gafiera Maart
(Van 7 maart tot 3 mei - Gent)
Starto to swing
(Van 31 januari tot 20 maart - Waregem)
Lindy Hop danslessen - in koppel - voor beginners - met Apollo Swing
(Van 7 februari tot 26 juni - Borgerhout)
Cursussen Afrikaanse Dans met Fanny Heuten & percussionisten
(Van 9 januari tot 28 maart - Antwerpen 6)